Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvalsafari fra katamaran

Fra august kan du reise på hvalsafari fra Longyearbyen. FOTO: Hilde Røsvik

Hvalsafari fra katamaran

MS «Aurora Explorer» starter med hvalsafari to ganger i uka fra august.

Tekst:

Publisert:

– Vi er størst på hvalsafari i Tromsø og har hatt 100 prosent treff på fire måneder der. Jeg satser på at vi skal levere like bra i Longyearbyen. Vi har sett blåhval, beluga (hvithval), vågehval og knølhval allerede. Så skal vi nok finne flere arter også. Jeg håper i alle fall at vi finner Grønlandshval. Den kan bli opp til 250 år gammel og 17-18 meter lang, forteller daglig leder i Arctic explorer, Stein Are Paulsen.

Supplement

Den hurtiggående katamaranen, MS «Aurora Explorer» startet med daglige turer til Barentsburg og Pyramiden den 20. mai i år.

– Det tar sin tid å jobbe seg inn i markedet, men vi ser nå en økning fra uke til uke. Det at man kan booke på dagen og ta en halvdagsaktivitet har vært populært, sier Paulsen.

Han ser på tilbudet som et supplement til andre guidede turer.

Fastboendepris

Mottagelsen har vært spesielt god blant de fastboende som får lokalpris på turene.

– Jeg ser at fastboende reiser flere ganger med oss. Dette er et litt annerledes produkt som noen ønsker å benytte seg av, sier han. Det er spesielt turene til Pyramiden som har vært populære, ikke i like stor grad de til Barentsburg.

Han forteller at han selv har vært med «Langøysund» og synes det er fine turer, men et litt annet konsept. Han mener alt kan selges i forskjellige sammen­henger og at tilbudene ikke er i direkte konkurranse, men at de utfyller hverandre.

Hvalmåned

August er høysesong for hval. Paulsen er spent, og gleder seg til oppstarten.

– Dette blir veldig spennende. Med MS «Aurora Explorer» skulle alt ligge til rette for en god hvalsesong. Vi forflytter oss fort og har god utsikt fra båten, sier han.

Aller siste tur med kata­maranen MS «Aurora Explorer» denne sesongen går søndag 18. september.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!