Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvalsafari fra katamaran

Fra august kan du reise på hvalsafari fra Longyearbyen. FOTO: Hilde Røsvik

Hvalsafari fra katamaran

MS «Aurora Explorer» starter med hvalsafari to ganger i uka fra august.

Tekst:

Publisert:

– Vi er størst på hvalsafari i Tromsø og har hatt 100 prosent treff på fire måneder der. Jeg satser på at vi skal levere like bra i Longyearbyen. Vi har sett blåhval, beluga (hvithval), vågehval og knølhval allerede. Så skal vi nok finne flere arter også. Jeg håper i alle fall at vi finner Grønlandshval. Den kan bli opp til 250 år gammel og 17-18 meter lang, forteller daglig leder i Arctic explorer, Stein Are Paulsen.

Supplement

Den hurtiggående katamaranen, MS «Aurora Explorer» startet med daglige turer til Barentsburg og Pyramiden den 20. mai i år.

– Det tar sin tid å jobbe seg inn i markedet, men vi ser nå en økning fra uke til uke. Det at man kan booke på dagen og ta en halvdagsaktivitet har vært populært, sier Paulsen.

Han ser på tilbudet som et supplement til andre guidede turer.

Fastboendepris

Mottagelsen har vært spesielt god blant de fastboende som får lokalpris på turene.

– Jeg ser at fastboende reiser flere ganger med oss. Dette er et litt annerledes produkt som noen ønsker å benytte seg av, sier han. Det er spesielt turene til Pyramiden som har vært populære, ikke i like stor grad de til Barentsburg.

Han forteller at han selv har vært med «Langøysund» og synes det er fine turer, men et litt annet konsept. Han mener alt kan selges i forskjellige sammen­henger og at tilbudene ikke er i direkte konkurranse, men at de utfyller hverandre.

Hvalmåned

August er høysesong for hval. Paulsen er spent, og gleder seg til oppstarten.

– Dette blir veldig spennende. Med MS «Aurora Explorer» skulle alt ligge til rette for en god hvalsesong. Vi forflytter oss fort og har god utsikt fra båten, sier han.

Aller siste tur med kata­maranen MS «Aurora Explorer» denne sesongen går søndag 18. september.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!