Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hva er den svarte røyken?

Av og til kommer det skikkelig svart røyk ut av pipa til Energiverket. Men røyken har sin naturlige forklaring. FOTO: Elin Amundsen

Hva er den svarte røyken?

Av og til blir røyken fra Energiverket svart, men det har sin naturlige forklaring.

Tekst:

Publisert:

Vår leser Elin Amundsen så nattsvart røyk stige opp av pipa fra Energiverket forrige helg. Det er ikke et tegn om at valget av ny pave har mislyktes, men rett og et bytte mellom de to kjelene som brukes. Energisjef Roar Blomstrand i Energiverket forklarer:

– Vi bytter kjele to ganger i året. Under oppfyring er det vanlig at det blir mer røyk, helt til forbrenningen er stabil. Denne gangen fikk vi også en feil i viftestyringen, som førte til mer svart røyk. Dermed måtte vi gå tilbake til den første kjelen til vi fikk reparert dette. Nå fungerer alt som normalt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!