Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hva er den svarte røyken?

Av og til kommer det skikkelig svart røyk ut av pipa til Energiverket. Men røyken har sin naturlige forklaring. FOTO: Elin Amundsen

Hva er den svarte røyken?

Av og til blir røyken fra Energiverket svart, men det har sin naturlige forklaring.

Tekst:

Publisert:

Vår leser Elin Amundsen så nattsvart røyk stige opp av pipa fra Energiverket forrige helg. Det er ikke et tegn om at valget av ny pave har mislyktes, men rett og et bytte mellom de to kjelene som brukes. Energisjef Roar Blomstrand i Energiverket forklarer:

– Vi bytter kjele to ganger i året. Under oppfyring er det vanlig at det blir mer røyk, helt til forbrenningen er stabil. Denne gangen fikk vi også en feil i viftestyringen, som førte til mer svart røyk. Dermed måtte vi gå tilbake til den første kjelen til vi fikk reparert dette. Nå fungerer alt som normalt.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!