Hurtigruten ruster opp

Hurtigruten skal bruke 200 millioner kroner på Svalbard.

Slik skal IGP se ut.
Publisert
Restauranten på Polarhotellet.

Ifølge en pressemelding skal selskapet gjennomføre en kraftig utvidelse og oppgradering av hoteller, restauranter og naturbasert reiseliv.

- Dette er den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne. For Hurtigruten er det en investering i fremtiden. Det vil ikke gi noen kortsiktig gevinst. Men den er med på å løfte kvaliteten og sikre en bærekraftig vekst i reiselivet på Svalbard, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Total prislapp på Hurtigruten Svalbards storsatsing er på 200 millioner kroner, og omfatter blant annet:

Nye tegninger av Polarhotellet innvendig.

Polarhotellet
Skal utvides med to nye bygninger og oppgraderes. Det skal bli opp mot 100 nye rom og suiter, nytt konferansesenter og nye bar- og loungeområder. I tillegg skal restauranten og fellesområdene totalrenoveres.

Funken lodge
Neste vår skal hotellet, som i dag heter Spitsbergen Hotel (Funken), ha helt nye rom, nye fellesområder og en nyoppusset restaurant.

Spitsbergen Hotel (Funken) blir til Funken Lodge.

- Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Skjeldam.

Den gamle delen av hotellet har i år blitt refundamentert.

Ingeniør G. Paulsen IGP
Skal utvides og bygges om. Det skal bli et moderne opplevelsessenter for selskapets gjester.

Ifølge administrerende direktør Knut Harald Holst-Hansen i Hurtigruten Svalbard, blir denne satsingen et løft for hele reiselivet på Svalbard, og viktig for hele samfunnet.

Han viser i pressemeldingen til at reiseliv i fjor for første gang gikk forbi gruvedrift målt i omsetning på Svalbard.

– Da Hurtigrutens grunnlegger Richard With startet ekspedisjonscruise til Svalbard i 1896, skapte han grunnlaget for snart 125 år med ekspedisjonsturisme for Hurtigruten. Potensialet for en fornuftig og bærekraftig vekst på Svalbard er fortsatt stort. Men det må skje innenfor bærekraftige rammer, sier han.

Spitsbergen Travel (Hurtigruten Svalbard) fortalte om utbyggings- og oppgraderingsplanene sine allerede i 2014.

Powered by Labrador CMS