Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hundre hunder til om et drøyt år

Svalbard Adventure Group AS og administrerende direktør John-Einar Lockert bygger hundegård selv, siden tilbudet ikke dekker etterspørselen i dag. FOTO: Christopher Engås

Hundre hunder til om et drøyt år

– Etterspørselen har økt, og det er ofte fullbooket hos de som tilbyr turer med hundespann i dag, sier John-Einar Lockert.

Hvis alt går etter planen vil en ny hundegård, med 80-100 firbeinte, stå klar i Bolterdalen om et år. Svalbard Adventure Group AS (SAG) ønsker å ta en del av det voksende markedet.

– Vi får et nytt hotell til neste år, og det betyr flere gjester. Da har vi et behov for å ha et breiere tilbud som er nærmere byen, sier administrerende direktør John-Einar Lockert.

Han anslår at nyetableringen vil føre med seg fire til fem nye arbeidsplasser.

Samarbeid

Også SAG har merket en økende etterspørsel etter opplevelser med hundespann. Til nå har selskapet kjøpt tjenester hos andre, men det er blitt stadig vanskeligere. Pågangen gjør at det ofte er fullbooket, og det har fått selskapet til å ta saken i egne hender.

– Konsernet har i dag ansatte med kompetanse og erfaring fra denne typen virksomhet. Vi ønsker å benytte denne kompetansen, samt inngå et samarbeid med virksomheter på fastlandet for å få det opp å gå, sier Lockert.

I nærmeste framtid skal han til fastlandet for å ha samtaler med aktører som har vist interesse for å starte opp i bransjen på Svalbard. Hunder som skal brukes i virksomheten skal også komme fra fastlandet.

– Det ideelle er et samarbeid med en annen aktør. Alternativet er at vi bygger det opp selv. Da vil vi ha et toårsåperspektiv på å komme i gang, sier han.

Enkel aktivitet

Å drive med hunder beskrives av Lockert som en enkel aktivitet, med et stort bruksområde. Hundespann er ikke avhengig av snø for å kunne dra spann, og er dermed anvendelige hele året.

– Det kan brukes som et halvdagsprodukt, der man kombinerer det med å gjøre noe annet resten av dagen. Slett ikke alle er interessert i lange ekspedisjoner når de besøker Svalbard, sier Lockert.

Han presiserer at det nye tilbudet er ment som et supplement til det SAG allerede tilbyr innenfor overnatting, bevertning, snøskuterturer og annet.

Opplevelsessenter

Hundegården i Bolterdalen er planlagt med totalt 180 kvadratmeter bebyggelse, i tillegg til selve hundegården. Her skal det være muligheter for blant annet servering og opplevelser.

– Dere satser i en tid der prognosene for Longyearbyen og Svalbard ikke akkurat er positive. Har du gjort deg noen tanker om det?

– Det vi ser rundt oss er vekst og økende etterspørsel etter våre tjenester. Jeg har aldri opplevd mer optimisme her, sier John-Einar Lockert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!