Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hundre hunder til om et drøyt år

Svalbard Adventure Group AS og administrerende direktør John-Einar Lockert bygger hundegård selv, siden tilbudet ikke dekker etterspørselen i dag. FOTO: Christopher Engås

Hundre hunder til om et drøyt år

– Etterspørselen har økt, og det er ofte fullbooket hos de som tilbyr turer med hundespann i dag, sier John-Einar Lockert.

Tekst:

Publisert:

Hvis alt går etter planen vil en ny hundegård, med 80-100 firbeinte, stå klar i Bolterdalen om et år. Svalbard Adventure Group AS (SAG) ønsker å ta en del av det voksende markedet.

– Vi får et nytt hotell til neste år, og det betyr flere gjester. Da har vi et behov for å ha et breiere tilbud som er nærmere byen, sier administrerende direktør John-Einar Lockert.

Han anslår at nyetableringen vil føre med seg fire til fem nye arbeidsplasser.

Samarbeid

Også SAG har merket en økende etterspørsel etter opplevelser med hundespann. Til nå har selskapet kjøpt tjenester hos andre, men det er blitt stadig vanskeligere. Pågangen gjør at det ofte er fullbooket, og det har fått selskapet til å ta saken i egne hender.

– Konsernet har i dag ansatte med kompetanse og erfaring fra denne typen virksomhet. Vi ønsker å benytte denne kompetansen, samt inngå et samarbeid med virksomheter på fastlandet for å få det opp å gå, sier Lockert.

I nærmeste framtid skal han til fastlandet for å ha samtaler med aktører som har vist interesse for å starte opp i bransjen på Svalbard. Hunder som skal brukes i virksomheten skal også komme fra fastlandet.

– Det ideelle er et samarbeid med en annen aktør. Alternativet er at vi bygger det opp selv. Da vil vi ha et toårsåperspektiv på å komme i gang, sier han.

Enkel aktivitet

Å drive med hunder beskrives av Lockert som en enkel aktivitet, med et stort bruksområde. Hundespann er ikke avhengig av snø for å kunne dra spann, og er dermed anvendelige hele året.

– Det kan brukes som et halvdagsprodukt, der man kombinerer det med å gjøre noe annet resten av dagen. Slett ikke alle er interessert i lange ekspedisjoner når de besøker Svalbard, sier Lockert.

Han presiserer at det nye tilbudet er ment som et supplement til det SAG allerede tilbyr innenfor overnatting, bevertning, snøskuterturer og annet.

Opplevelsessenter

Hundegården i Bolterdalen er planlagt med totalt 180 kvadratmeter bebyggelse, i tillegg til selve hundegården. Her skal det være muligheter for blant annet servering og opplevelser.

– Dere satser i en tid der prognosene for Longyearbyen og Svalbard ikke akkurat er positive. Har du gjort deg noen tanker om det?

– Det vi ser rundt oss er vekst og økende etterspørsel etter våre tjenester. Jeg har aldri opplevd mer optimisme her, sier John-Einar Lockert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!