Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hunder kom seg løs i hundegård

Snø som hoper seg opp mellom hundehusene er et stort problem hvert år. Dette bildet ble tatt i februar i år. FOTO: Hanne Mette Walhovd

Hunder kom seg løs i hundegård

Tre hunder kom seg løs fra hundegården til Svalbard Huskies ved Gruve 6 søndag kveld. Den ene havnet i full slåsskamp inne i hundegården.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Vakthavende hos Sysselmannen Petter Braaten fikk melding om at det var observert en løshund på hovedveien i Adventdalen rett før klokken 23 søndag kveld. Han rykket ut og søkte etter hunden med lys men fant ingen hund.
– Jeg tenkte at jeg kunne ta et besøk i en nærliggende hundegård, og der fant jeg tre hunder som var løse. To av dem hadde hektet seg opp i noen andre, mens den tredje var i full slåsskamp. Jeg måtte bare stupe inn og skille dem, sier Braaten.

Problem med snø
Han ringte deretter til personen som bestyrer hundegården, som kom og tok over. Ingen av hundene var alvorlig skadet, og hendelsen får ingen reaksjon fra Sysselmannen.
– Det er et stort problem at det samler seg snø mellom hundehusene, for hundene kommer så høyt at de drar opp festene sine og kommer seg løs, sier Braaten.

Må finne andre løsninger
Hundene er ifølge Braaten festet i kjetting som sitter fast i en stang som er tredd ned i et rør som står fast i bakken. Når det samler seg mye snø, klarer hundene å dra stanga ut av røret.
– Jeg har forståelse for at det er vanskelig å unngå dette når det kommer mye snø, men kanskje man må finne andre måter å sikre hundene, sier Braaten.
Han sier dette er de første problemene av denne art i vinter, men han utelukker ikke at det vil skje igjen.

Vanskelig å bekjempe
Daglig leder i Svalbard Huskies, Niklas Gerhardsson sier det er vanskelig å unngå slike situasjoner når det kommer mye snø på en gang, og han synes det som skjedde er beklagelig.
– Han som har ansvaret for hundegården hadde tatt bort nettingen for å komme til med traktor og brøyte. Dagen etter kom det en snøstorm, og det la seg halvannen meter snø i løpet av natta. Når det snør mer enn vi klarer å fjerne kan det skje at hundene kommer seg løs, sier Gerhardsson på telefon fra Sør-Afrika.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!