Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hundeeier fikk bot

En hundeeier har fått 3.000 kroner i bot for brudd på båndtvangforskriften etter at hunden hennes angrep et reinsdyr i Bolterdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 09:23

Fredag for snart tre uker siden lot kvinnen tre polarhunder gå løs i Bolterdalen. En av hundene angrep et reinsdyr. Samme dag fikk Sysselmannen tips om at en polarhund jaget et reinsdyr, og en politimann og en naturvernrådgiver rykket ut og fant hundeeieren og de tre hundene. Den ene hunden hadde blodflekker på pelsen. Reinsdyret som var blitt angrepet ble oppsporet og undersøkt, men var trolig ikke alvorlig skadet. Hundeeieren har erkjent forholdene og vedtatt forelegget.

Brudd på forskriften

I følge forskriften om båndtvang skal polarhunder holdes i bånd eller forsvarlig innestengt hele året. Den siste tiden har det forekommet flere brudd på denne bestemmelsen. Sysselmannen ser alvorlig på dette.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!