Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hundeeier fikk bot

En hundeeier har fått 3.000 kroner i bot for brudd på båndtvangforskriften etter at hunden hennes angrep et reinsdyr i Bolterdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 09:23

Fredag for snart tre uker siden lot kvinnen tre polarhunder gå løs i Bolterdalen. En av hundene angrep et reinsdyr. Samme dag fikk Sysselmannen tips om at en polarhund jaget et reinsdyr, og en politimann og en naturvernrådgiver rykket ut og fant hundeeieren og de tre hundene. Den ene hunden hadde blodflekker på pelsen. Reinsdyret som var blitt angrepet ble oppsporet og undersøkt, men var trolig ikke alvorlig skadet. Hundeeieren har erkjent forholdene og vedtatt forelegget.

Brudd på forskriften

I følge forskriften om båndtvang skal polarhunder holdes i bånd eller forsvarlig innestengt hele året. Den siste tiden har det forekommet flere brudd på denne bestemmelsen. Sysselmannen ser alvorlig på dette.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!