Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hundeeier fikk bot

En hundeeier har fått 3.000 kroner i bot for brudd på båndtvangforskriften etter at hunden hennes angrep et reinsdyr i Bolterdalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 09:23

Fredag for snart tre uker siden lot kvinnen tre polarhunder gå løs i Bolterdalen. En av hundene angrep et reinsdyr. Samme dag fikk Sysselmannen tips om at en polarhund jaget et reinsdyr, og en politimann og en naturvernrådgiver rykket ut og fant hundeeieren og de tre hundene. Den ene hunden hadde blodflekker på pelsen. Reinsdyret som var blitt angrepet ble oppsporet og undersøkt, men var trolig ikke alvorlig skadet. Hundeeieren har erkjent forholdene og vedtatt forelegget.

Brudd på forskriften

I følge forskriften om båndtvang skal polarhunder holdes i bånd eller forsvarlig innestengt hele året. Den siste tiden har det forekommet flere brudd på denne bestemmelsen. Sysselmannen ser alvorlig på dette.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!