Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Høyre vant nett-leserne

Ingen grunn til å se så alvorlige ut. Trond E. Johansen (t.v.), Geir Hekne og Heinrich Eggenfellner i Svalbard Høyre er mest populære blant Svalbardpostens lesere på nett. FOTO: LINE NAGELL YLVISÅKER (arkiv)

Høyre vant nett-leserne

Om det var opp til Svalbardpostens lesere, ville Høyre blitt den store valgvinneren i Longyearbyen.

Sist uke spurte svalbardposten.no sine lesere hva de ville stemt om det var valg i dag. Spørsmålet endte med 589 svar, en klar rekord for vår nye nettavis.

Ut fra resultatet, kan det virke som om Høyre-bølgen også har nådd Svalbard. Av dem som ville stemt, hadde 34,3 prosent stemt Høyre. Arbeiderpartiet ville fått 27,7 prosent av stemmene, Tverrpolitisk fellesliste 16 prosent, Konsekvenslista 12,5 prosent og Fremskrittspartiet hadde fått 9,5 prosent oppslutning.

Arbeiderpartiet går sterkest tilbake i forhold til lokalvalget sist høst, da partiet fikk 43,6 prosent av stemmene. Høyre fikk 17,5 prosent oppslutning ved valget i fjor. Konsekvenslista fikk 14,9 prosent, mens Tf ble nest største parti med 21,7 prosent av stemmene. Frp fikk kun 2,1 prosent oppslutning og ble stående utenfor lokalstyret.

Vi har valgt å ta med resultatet både per onsdag og fredag. Årsaken er at vi har fått meldinger om «organisert» Arbeiderpartiet-stemming på torsdagen. Samme dag økte partiets oppslutning plutselig med 7 prosentpoeng, etter å ha ligget stabilt på rundt 20 prosent dagene i forveien.

Uansett ble Høyre den store favoritten blant våre lesere på nett. Hadde de fått bestemme, ville Høyre sikret seg fem representanter i lokalstyret, to flere enn i dag. Frp hadde også blitt representert i lokalstyret.

Se bildet større

FOTO: Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!