Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Høstet i Thailand på tirsdag, i disken i Longyearbyen på torsdag

Phairin Nanthawisit har akkurat fått inn hauger med grønnsaker fra Thailand i den nyåpnede butikken. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Høstet i Thailand på tirsdag, i disken i Longyearbyen på torsdag

Longyearbyen Thai Shop får ferske grønnsaker i rekordfart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.11.2013 kl 12:35

Butikken har eksistert i noen år, men nå har de flyttet ut av hjemmelokalene og inn på Elvesletta Nord. Snart kommer det også et skilt på veggen som sier at her holder Longyearbyen Thai Shop til.

– Det hele startet da det var noen thaier i Longyearbyen som lurte på om ikke vi kunne ta inn noen paller med mat som de kunne kjøpe av oss, sier Audun Fossheim.

Importerer mat
Han og samboeren Phairin Nanthawisit tenkte over saken, og bestemte seg for å starte opp et firma som importerte mat fra Thailand.

Grønnsakene de selger kommer i rekordfart. Tirsdag plukkes de i Thailand. Deretter tar Thai Airways med pakkene til Oslo, og postflyet tar det videre til Svalbard. Torsdag kan Nanthawisit selge ferske grønnsaker over disk. Køen kan til tider bli enorm, og på en times tid er halvparten av de 130 kiloene som butikken tar inn, solgt ut.

– Det er en god del grønnsaker som man ikke får kjøpt i Svalbardbutikken. Dette er asiatiske grønnsaker som ikke akkurat dyrkes rundt omkring, sier Fossheim.

Sjefen i butikken
Nanthawisit betjener alle som er innom med stødig hånd og et smil. Når det gjelder fordelingen av ansvar i butikken, er det grei skuring.

– Det er hun som er sjef i butikken, jeg er bare en hjelpegutt, sier Fossheim, som driver rørleggertjeneste til vanlig.

– Det har hun sagt at jeg må si, ler han.

Nøkkelord

Se bildet større

Nattamon Kuasee Wik er allerede fast kunde, og har her fått en liten smakebit av varene. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

En liten frukt med nært slektskap til litchi, som består av en kjerne dekket av hvitt fruktkjøtt som igjen er dekket av et hårete, læraktig skall. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!