Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Høring på Stortinget

Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening i dagens høring om den foreslåtte Svalbardmeldingen i Stortinget i dag. FOTO: Skjermdump fra Stortingets nettoverføring

Høring på Stortinget

Stortingspolitikerne hadde mange spørsmål til aktørene fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2016 kl 13:00

Klokka ni torsdag morgen startet den åpne høringen om Svalbardmeldingen i Stortinget. Arild Olsen (Ap), leder i Svalbard Næringsforening Terje Aunevik, Wenche Ravlo fra Store Norske, Frigg Jørgensen fra AECO, og Ronny Brunvoll fra Visit Svalbard holdt lokale innlegg for

Det er etter hvert kjente ting som de lokale representantene har gitt sentrale myndigheter tilbakemeldinger om. Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening var opptatt av at stortingsmeldingen må si noe om hvilken strategi staten skal ha med sitt eierskap i Store Norske. Han la også vekt på mulighetene som ligger i sjømatnæringa for øygruppen.
– Etter vår mening kan fiskerinæringen bli den nye industrielle motoren på Svalbard. Tempoet i spredningen av nye arter, for eksempel snøkrabbe, gjør at disse mulighetene åpner seg fort, uttalte Aunevik i høringen.

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard var blant annet klar på at regelverket for å tillate flytrafikk inn til Svalbard er viktig for å utvikle reiselivsnæringen.
– Det norske markedet har stoppet opp. Å få andre muligheter til å frakte inn turister er viktig for oss, uttalte Brunvoll.

Bortsett fra de nevnte lokale aktørene, skal følgende instanser uttale seg fram til klokken 12.25:

ABB AS, Unis, Universitetet i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, LO, NHO, Maritimt forum nord SA, Seatres AS og Den norske veterinærforening.

Se høringen her: https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/nett-tv/#SalN202

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!