Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Høring på Stortinget

Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening i dagens høring om den foreslåtte Svalbardmeldingen i Stortinget i dag. FOTO: Skjermdump fra Stortingets nettoverføring

Høring på Stortinget

Stortingspolitikerne hadde mange spørsmål til aktørene fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2016 kl 13:00

Klokka ni torsdag morgen startet den åpne høringen om Svalbardmeldingen i Stortinget. Arild Olsen (Ap), leder i Svalbard Næringsforening Terje Aunevik, Wenche Ravlo fra Store Norske, Frigg Jørgensen fra AECO, og Ronny Brunvoll fra Visit Svalbard holdt lokale innlegg for

Det er etter hvert kjente ting som de lokale representantene har gitt sentrale myndigheter tilbakemeldinger om. Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening var opptatt av at stortingsmeldingen må si noe om hvilken strategi staten skal ha med sitt eierskap i Store Norske. Han la også vekt på mulighetene som ligger i sjømatnæringa for øygruppen.
– Etter vår mening kan fiskerinæringen bli den nye industrielle motoren på Svalbard. Tempoet i spredningen av nye arter, for eksempel snøkrabbe, gjør at disse mulighetene åpner seg fort, uttalte Aunevik i høringen.

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard var blant annet klar på at regelverket for å tillate flytrafikk inn til Svalbard er viktig for å utvikle reiselivsnæringen.
– Det norske markedet har stoppet opp. Å få andre muligheter til å frakte inn turister er viktig for oss, uttalte Brunvoll.

Bortsett fra de nevnte lokale aktørene, skal følgende instanser uttale seg fram til klokken 12.25:

ABB AS, Unis, Universitetet i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, LO, NHO, Maritimt forum nord SA, Seatres AS og Den norske veterinærforening.

Se høringen her: https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/nett-tv/#SalN202

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!