Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hoppet på hotellranking

De tar gjerne et jubelhopp etter å ha blitt kåret til Norges beste hotell av sine besøkende. Pranom Ubonrat (f.v.), Renate Pedersen, Merete Nordheim, Steinar Rorgemoen, Sandra Hällsten, Stian Kristiansen (delvis skjult), Aud Andersen og Maiken Hermansen. FOTO: Christopher Engås

Hoppet på hotellranking

De ansatte ved Basecamp Spitsbergen er hoppende glade for å ha blitt kåret til Norges beste hotell av bookingtjenesten Hotels.com.

Tekst:

Publisert:

I kåringen deler hotellet i Longyearbyen førsteplassen med blant annet The Thief i Oslo. De to etablissementene kan knappest sies å være på samme planet hva angår standard, men begge scorer likevel 4,7 stjerner hver på bookingtjenesten, som er verdens største.

– Vi er stolte og veldig glade for at våre gjester trives sammen med oss på Basecamp her på Svalbard, sier administrerende direktør i konsernet, Steinar Rorgemoen.

Respektabelt

– Å score hele 4,7 stjerner av fem mulige er et utrolig bra resultat, og noe hotellet virkelig kan være stolte av. Våre anmelser er fra faktiske gjester som har bodd på hotellet, noe som sikrer at poengsummen er ekte og troverdig, sier Carolina Annand i Hotels.com i en pressemelding.

Bookingsnettstedet er verdens største i sitt slag, og daglig leder Sandra Hällsten ved hotellet sier publisiteten betyr mye.

– Det gir framfor alt mye positiv omtale, og så er det et skikkelig klapp på skuldra til våre ansatte, sier hun.

Mye gratis

Selve Fangstmannshotellet er fint, men lite, og ikke i nærheten av standarden til eksemeplvis The Thief i Oslo. Direktør Steinar Rorgemoen medgir at Basecamp får en del gratis med selve omgivelsene det faktisk befinner seg i.

– Naturen her på Svalbard gir oss en «flying start». Men den siste biten av dette skjer i kontakten mellom gjesten og hotellets personale. Vi har dyrket det med formidling til våre kunder, og dette er en bekreftelse på at vår filosofi virker, skryter direktør Rorgemoen.

«Verdensrekord»

Selve hotellet har sju ansatte, mens selskapet i år har hatt helt opp i 43 ansatte på lønningslista. Langt over 30 personer har til tider vært beskjeftiget med å ta gjester ut på opplevelser, og dermed gi dem langt mer enn et hotellopphold.

Rorgemoen er som vanlig tilbakeholden med tall.

– Det jeg kan si er at vi i år har satt verdensrekord for oss i antall besøkende, og dermed omsetning, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!