Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hoppet på hotellranking

De tar gjerne et jubelhopp etter å ha blitt kåret til Norges beste hotell av sine besøkende. Pranom Ubonrat (f.v.), Renate Pedersen, Merete Nordheim, Steinar Rorgemoen, Sandra Hällsten, Stian Kristiansen (delvis skjult), Aud Andersen og Maiken Hermansen. FOTO: Christopher Engås

Hoppet på hotellranking

De ansatte ved Basecamp Spitsbergen er hoppende glade for å ha blitt kåret til Norges beste hotell av bookingtjenesten Hotels.com.

I kåringen deler hotellet i Longyearbyen førsteplassen med blant annet The Thief i Oslo. De to etablissementene kan knappest sies å være på samme planet hva angår standard, men begge scorer likevel 4,7 stjerner hver på bookingtjenesten, som er verdens største.

– Vi er stolte og veldig glade for at våre gjester trives sammen med oss på Basecamp her på Svalbard, sier administrerende direktør i konsernet, Steinar Rorgemoen.

Respektabelt

– Å score hele 4,7 stjerner av fem mulige er et utrolig bra resultat, og noe hotellet virkelig kan være stolte av. Våre anmelser er fra faktiske gjester som har bodd på hotellet, noe som sikrer at poengsummen er ekte og troverdig, sier Carolina Annand i Hotels.com i en pressemelding.

Bookingsnettstedet er verdens største i sitt slag, og daglig leder Sandra Hällsten ved hotellet sier publisiteten betyr mye.

– Det gir framfor alt mye positiv omtale, og så er det et skikkelig klapp på skuldra til våre ansatte, sier hun.

Mye gratis

Selve Fangstmannshotellet er fint, men lite, og ikke i nærheten av standarden til eksemeplvis The Thief i Oslo. Direktør Steinar Rorgemoen medgir at Basecamp får en del gratis med selve omgivelsene det faktisk befinner seg i.

– Naturen her på Svalbard gir oss en «flying start». Men den siste biten av dette skjer i kontakten mellom gjesten og hotellets personale. Vi har dyrket det med formidling til våre kunder, og dette er en bekreftelse på at vår filosofi virker, skryter direktør Rorgemoen.

«Verdensrekord»

Selve hotellet har sju ansatte, mens selskapet i år har hatt helt opp i 43 ansatte på lønningslista. Langt over 30 personer har til tider vært beskjeftiget med å ta gjester ut på opplevelser, og dermed gi dem langt mer enn et hotellopphold.

Rorgemoen er som vanlig tilbakeholden med tall.

– Det jeg kan si er at vi i år har satt verdensrekord for oss i antall besøkende, og dermed omsetning, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!