Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hopper ikke bukk over rørbukkene

Longyearbyen lokalstyre fremskynder utskifting av råtne rørbukker.

Fjernvarmerørene i Longyearbyen hviler på såkalte rørbukker. Nå viser en tilstandsanalyse at 359 av dem må byttes ut.

– Det er mange som begynner å bli veldig dårlige. Flere av dem har bare en tynn trekjerne igjen, sier senioringeniør Håkan Eriksson i Longyearbyen lokalstyre.

Kostnaden blir på 11,5 millioner kroner. Det er satt av midler til operasjonen, men de var opprinnelig fordelt over flere år. Nå foreslår administrasjonen i LL å gjøre jobben kjappere.

– Vi foreslår for politikerne at det blir gjort på to år i steden for seks. Det vil i sum bli billigere, for da slipper man riggkostnadene hvert år, sier teknisk sektorsjef Marianne Aasen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i Administrasjonsutvalget. Ifølge Aasen vil ikke arbeidet påvirke fjernvarmen underveis.
Bodø-bedriften Maskinering A/S skal utføre arbeidet, og har med seg underentreprenørene Arctic Drilling til å gjøre borearbeidet og Sjøhaug Byggservice til å ta seg av tømrerarbeidet.

Rørbukkene i Longyearbyen danner trase for fjernvarmerør og strekker seg fra energiverket i nord til Fyrhus 6 i Nybyen i sør. Traseen er 3,3 kilometer lang.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!