Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hopper ikke bukk over rørbukkene

Longyearbyen lokalstyre fremskynder utskifting av råtne rørbukker.

Tekst:

Publisert:

Fjernvarmerørene i Longyearbyen hviler på såkalte rørbukker. Nå viser en tilstandsanalyse at 359 av dem må byttes ut.

– Det er mange som begynner å bli veldig dårlige. Flere av dem har bare en tynn trekjerne igjen, sier senioringeniør Håkan Eriksson i Longyearbyen lokalstyre.

Kostnaden blir på 11,5 millioner kroner. Det er satt av midler til operasjonen, men de var opprinnelig fordelt over flere år. Nå foreslår administrasjonen i LL å gjøre jobben kjappere.

– Vi foreslår for politikerne at det blir gjort på to år i steden for seks. Det vil i sum bli billigere, for da slipper man riggkostnadene hvert år, sier teknisk sektorsjef Marianne Aasen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i Administrasjonsutvalget. Ifølge Aasen vil ikke arbeidet påvirke fjernvarmen underveis.
Bodø-bedriften Maskinering A/S skal utføre arbeidet, og har med seg underentreprenørene Arctic Drilling til å gjøre borearbeidet og Sjøhaug Byggservice til å ta seg av tømrerarbeidet.

Rørbukkene i Longyearbyen danner trase for fjernvarmerør og strekker seg fra energiverket i nord til Fyrhus 6 i Nybyen i sør. Traseen er 3,3 kilometer lang.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!