Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hopper ikke bukk over rørbukkene

Longyearbyen lokalstyre fremskynder utskifting av råtne rørbukker.

Fjernvarmerørene i Longyearbyen hviler på såkalte rørbukker. Nå viser en tilstandsanalyse at 359 av dem må byttes ut.

– Det er mange som begynner å bli veldig dårlige. Flere av dem har bare en tynn trekjerne igjen, sier senioringeniør Håkan Eriksson i Longyearbyen lokalstyre.

Kostnaden blir på 11,5 millioner kroner. Det er satt av midler til operasjonen, men de var opprinnelig fordelt over flere år. Nå foreslår administrasjonen i LL å gjøre jobben kjappere.

– Vi foreslår for politikerne at det blir gjort på to år i steden for seks. Det vil i sum bli billigere, for da slipper man riggkostnadene hvert år, sier teknisk sektorsjef Marianne Aasen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i Administrasjonsutvalget. Ifølge Aasen vil ikke arbeidet påvirke fjernvarmen underveis.
Bodø-bedriften Maskinering A/S skal utføre arbeidet, og har med seg underentreprenørene Arctic Drilling til å gjøre borearbeidet og Sjøhaug Byggservice til å ta seg av tømrerarbeidet.

Rørbukkene i Longyearbyen danner trase for fjernvarmerør og strekker seg fra energiverket i nord til Fyrhus 6 i Nybyen i sør. Traseen er 3,3 kilometer lang.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!