Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hopper ikke bukk over rørbukkene

Longyearbyen lokalstyre fremskynder utskifting av råtne rørbukker.

Tekst:

Publisert:

Fjernvarmerørene i Longyearbyen hviler på såkalte rørbukker. Nå viser en tilstandsanalyse at 359 av dem må byttes ut.

– Det er mange som begynner å bli veldig dårlige. Flere av dem har bare en tynn trekjerne igjen, sier senioringeniør Håkan Eriksson i Longyearbyen lokalstyre.

Kostnaden blir på 11,5 millioner kroner. Det er satt av midler til operasjonen, men de var opprinnelig fordelt over flere år. Nå foreslår administrasjonen i LL å gjøre jobben kjappere.

– Vi foreslår for politikerne at det blir gjort på to år i steden for seks. Det vil i sum bli billigere, for da slipper man riggkostnadene hvert år, sier teknisk sektorsjef Marianne Aasen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt i Administrasjonsutvalget. Ifølge Aasen vil ikke arbeidet påvirke fjernvarmen underveis.
Bodø-bedriften Maskinering A/S skal utføre arbeidet, og har med seg underentreprenørene Arctic Drilling til å gjøre borearbeidet og Sjøhaug Byggservice til å ta seg av tømrerarbeidet.

Rørbukkene i Longyearbyen danner trase for fjernvarmerør og strekker seg fra energiverket i nord til Fyrhus 6 i Nybyen i sør. Traseen er 3,3 kilometer lang.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!