Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Holder tett om sjefjakten

Styreleder Annette Malm Justad har satt igang prosessen med å finne ny direktør i Store Norske. Her sammen med Per Andersson ved en tidligere anledning. FOTO: Anders Fjellestad

Holder tett om sjefjakten

Styret i Store Norske har startet jakten på ny direktør.

Tekst:

Publisert:

Denne uka møttes styret i Store Norske i det første ordinære styremøtet etter at det ble kjent at Per Andersson slutter som direktør. Den viktigste saken var også ny direktør, men verken tillitsvalgte eller styreleder Annette Malm Justad ønsker å si noe om prosessen.

– Ikke viktig

11. juli ble det kjent at Per Andersson har sagt opp stillingen for å flytte sørover. Årsaken til oppsigelsen var personlige forhold, og det er samtidig klart at han vil stå i stillingen i oppsigelsestiden, som er seks måneder.

I mellomtiden pågår arbeidet med å finne hans etterfølger. Klubbleder Arild Olsen i Store Norske sa til Svalbardposten i sommer at de ansatte er opptatt av at den nye direktøren har gruvekompetanse.

Det er ikke Magne Lerø, som er redaktør i Ukeavisen Ledelse, opptatt av.

– Man trenger ikke gruvefaglig bakgrunn, men det vil være en fordel med industribakgrunn og at man kjenner til den offentlige dynamikken. Dette er jo ikke et vanlig børsnotert selskap der formålet er å tjene mest mulig penger, det har en del uttalte og uuttalte formål, sier han.

Etter det Svalbardposten forstår blir det inngått avtale med et rekrutteringsselskap om oppdraget. I tillegg til selve utlysningen er det vanlig med direktesøk i slike rekrutteringsoppdrag.

Nytenkning
Det er heller ikke sikkert at det vil være noen direktør på plass når Andersson går ut døra for siste gang. Årsaken er at slike prosesser ofte kan ta lang tid. Lerø tror også at det er tilfelle i denne saken fordi jobben og oppdraget er så spesielt.

– Men å jobbe på Svalbard tiltrekker noen fordi det er så annerledes. Så er det noen som tenker at de ikke vil dette fordi det er en næring på vei ned eller de har en markert miljøprofil, sier han.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) har tidligere uttalt til Svalbardposten at den nye lederen må kunne drive videre omstillingen med forskning, utvikling og alternativ energi.

Skjæringspunkt
Samtidig er Store Norske inne i en krevende tid med høye kostnader, store underskudd og krav til overskudd. Magne Lerø tror det kommer søkere, men er usikker på hvor mange det er som passer til jobben.

– Dette er ikke en vanlig jobb med disse børslokomotivene. Det er folk i skjæringspunktet mellom offentlig forvaltning og det å tjene penger som vil tiltrekkes, sier Lerø som tror det vil ta tid før styret har kandidaten klar.

– Her skal de være glad hvis de finner den riktige pesonen før nyttår, fordi det er en spesiell lederutfordring.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!