Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hjertelig gjensyn med Svalbard

Knut Storberget fikk mange venner på Svalbard i tiden som "Svalbardminister". Han møtte mange igjen på siste besøk, deriblant lokalstyreleder Christin Kristoffersen. FOTO: Christopher Engås

Hjertelig gjensyn med Svalbard

Stortingsrepresentant Knut Storberget (A) nøt gjensynet med Svalbard. Men noe folkemøte ble det ikke.

Tekst:

Publisert:

Før Storbergets besøk til Longyearbyen hadde Svalbard Arbeiderparti annonsert folkemøte på Kroa, med apell fra den tidligere justisministeren. Men da kvelden kom ville ikke Storberget ha det slik.

– Ikke riktig

– Det var ikke riktig å begynne å snakke i mikrofon om Arbeiderpartiets politikk slik stemningen var på Kroa. Vi valgte istedenfor å gå litt rundt i lokalet og snakke med folk ved bordene, sier Knut Storberget.

Flere som har henvendt seg til Svalbardposten sier at de var skuffet over det som var annonsert å være et folkemøte. Til det svarer Storberget og lokalstyreleder Christin Kristoffersen at de føler de fikk god kontakt med svært mange under besøket.

– Vi snakket med mye folk både på Kroa og på stand utenfor butikken torsdag ettermiddag. Og vi tror de som hadde spørsmål fikk svar på dem, sier Kristoffersen.

Gledelig gjensyn

Knut Storberget trakk seg som justisminister i 2011, og har gått tilbake til rollen som stortingsrepresentant for Hedmark. Han fikk et spesielt forhold til Svalbard da han var minister, og mener han tok om lag 20 turer til øygrupupen fra 2006 til han gikk av.

– Jeg kjenner svært mange her oppe, og har gode minner fra mange turer hit, sier Storberget.

– Hvordan tror du det går med valget?

– Jeg er optimist på Arbeiderpartiets vegne, men det blir krevende for flertallet vi i dag har. Vi må ha alle regjeringspartiene med, for vi får ikke flertall alene. Men det mobiliseres for fullt, og det er viktig, for svært mange sitter fortsatt på gjerdet, sier Knut Storberget.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!