Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hjemmeseier i nabodyst

Barentsburgs Oleg Kozmenko redder et skudd i innebandykampen. Men gjestene måtte se seg slått hele 8-1 i denne disiplinen. FOTO: Christopher Engås

Hjemmeseier i nabodyst

Longyearbyen vant med knappest mulig margin i idrettsutvekslingen med naboene.

Tekst:

Publisert:

Lørdag var det igjen duket for idrettsutveksling mellom nabobyene på Svalbard, Longyearbyen og Barentsburg. Det ble som vanlig konkurrert i åtte idretter – fra kondiskrevende innebandy og fotball til mentalt krevende sjakk.

Gjestene fra den russiske og ukrainske bosettingen kom til Longyearbyen med eget helikopter lørdag morgen, og de som ikke fikk plass fant veien innover på egen hånd ved hjelp av snøskuter.

– Alt gikk veldig fint for seg, og etter skjema. Det spesielle med denne utvekslingen var at det var klare seire i de enkelte idrettene, mens det ble jevnt til slutt, sier Nina Lines i Svalbard Turn.

Barentsburg markerte seg spesielt i basketball, hvor de «knuste» sine norske motstandere med hele 24 poeng til slutt. Gjestene fikk også relativt klare seire i volleyball og bordtennis, med 3-1 i begge disipliner.

Longyearbyen gjorde seg spesielt bemerket i fotball (8-1), innebandy (8-1), badminton (8-0) og sjakk (4-0). Sistnevnte disiplin har lange røtter hos våre naboer i øst, men på Svalbard er det for tiden nordmennene som dominerer.

– For en del år tilbake var det svært vanskelig å hamle opp med sjakkspillerne fra Barentsburg. Men de siste årene har vi blitt litt bedre, og de har blitt betydelig svakere, sier Jan Martin Berg.

Da Svalbardposten var innom møterommet, hvor sjakkpartiene foregikk, var Berg midt i en match lynsjakk mot geolog i Trusten, Leonid Kharkevitsj.

Etter konkurranse i åtte disipliner, ble det bankett på Kroa med pizza og utdeling av bestemannspriser.

Se bildet større

Leonid Kharkevitsj (t.v.) i sjakkpartiet mot Longyearbyens Jan Martin Berg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Barentsburg (i sort) vant tre av de fire bordtenniskampene som ble spilt i idrettsutvekslingen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Barentsburg (gule drakter) trakk det lengste strået også i volleyballkampen, og vant med sifrene 1-3. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!