Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Historiske bilder fram i lyset

Museumsdirektør Tora Hultgreen er veldig glad for støtten fra Svalbards miljøvernfond. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Historiske bilder fram i lyset

Svalbards miljøvernfond støtter alle de fire kulturhistoriske prosjektene det er søkt om penger til. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.11.2009 kl 15:04

Blant dem er Svalbard Museum, som søkte om 400.000 kroner til digitalisering og formidling av museets historiske fotosamling. Museet fikk 250.000 kroner i høstens tildelingsrunde. Det ble avgjort i fondets styremøte i dag.

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for det, for nå kommer vi et langt skritt fremover med det som er meget viktig å få gjort, som er å digitalisere vårt arkiv og legge ut bildene på nett, tilgjengelig for alle, sier museumsdirektør Tora Hultgreen.

Hun forteller at pengene skal brukes til å ansette noen som kan arbeide systematisk med digitaliseringen.

Fra 50-tallet

Også Tone Nødtvedt har fått støtte til sitt digitaliseringsprosjekt med private bilder som hennes far, Erling Nødtvedt, tok på 1950-tallet. Nødvedt har fått 175.000 kroner til arbeidet med å scanne og gjøre bildene tilgjengelig. Forutsetningen er at hun inngår en avtale med Svalbard Museum om bruk og tilgjengeliggjøring av bildematerialet. 

– Hun har sagt at hun vil gi sin samling som gave til Svalbard Museum, slik at den kan bevares for ettertida. Dermed går den inn i vår bildesamling, og kan lånes ut til utstillinger og publisering, sier Hultgreen.

Kulturminnefokus

Styreleder i Svalbards miljøvernfond, Ann Kristin Olsen, forteller at fondet i år har hatt et sterkt fokus på kulturminneprosjekter.

– Samlet har vi i år gitt over en million kroner til ni prosjekter. Vi synes vi har fulgt godt opp styringssignalene vi har fått fra departementet, sier Olsen.

De to andre prosjektene som har fått støtte i høstens tildelingsrunde er digitalisering av Svalbardpostens bildearkiv, som fondet har støttet med 150.000 kroner, og et filmprosjekt i Barentsburg som har fått 50.000 kroner.

Til sammen er det delt ut nær 4,4 millioner kroner til 23 prosjekter. 14 av dem er lokale. 

Se hvem som har fått støtte her!

Last ned vedlegg

Vedtak_host_09.pdf

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!