Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Historiske bilder fram i lyset

Museumsdirektør Tora Hultgreen er veldig glad for støtten fra Svalbards miljøvernfond. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Historiske bilder fram i lyset

Svalbards miljøvernfond støtter alle de fire kulturhistoriske prosjektene det er søkt om penger til. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.11.2009 kl 15:04

Blant dem er Svalbard Museum, som søkte om 400.000 kroner til digitalisering og formidling av museets historiske fotosamling. Museet fikk 250.000 kroner i høstens tildelingsrunde. Det ble avgjort i fondets styremøte i dag.

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for det, for nå kommer vi et langt skritt fremover med det som er meget viktig å få gjort, som er å digitalisere vårt arkiv og legge ut bildene på nett, tilgjengelig for alle, sier museumsdirektør Tora Hultgreen.

Hun forteller at pengene skal brukes til å ansette noen som kan arbeide systematisk med digitaliseringen.

Fra 50-tallet

Også Tone Nødtvedt har fått støtte til sitt digitaliseringsprosjekt med private bilder som hennes far, Erling Nødtvedt, tok på 1950-tallet. Nødvedt har fått 175.000 kroner til arbeidet med å scanne og gjøre bildene tilgjengelig. Forutsetningen er at hun inngår en avtale med Svalbard Museum om bruk og tilgjengeliggjøring av bildematerialet. 

– Hun har sagt at hun vil gi sin samling som gave til Svalbard Museum, slik at den kan bevares for ettertida. Dermed går den inn i vår bildesamling, og kan lånes ut til utstillinger og publisering, sier Hultgreen.

Kulturminnefokus

Styreleder i Svalbards miljøvernfond, Ann Kristin Olsen, forteller at fondet i år har hatt et sterkt fokus på kulturminneprosjekter.

– Samlet har vi i år gitt over en million kroner til ni prosjekter. Vi synes vi har fulgt godt opp styringssignalene vi har fått fra departementet, sier Olsen.

De to andre prosjektene som har fått støtte i høstens tildelingsrunde er digitalisering av Svalbardpostens bildearkiv, som fondet har støttet med 150.000 kroner, og et filmprosjekt i Barentsburg som har fått 50.000 kroner.

Til sammen er det delt ut nær 4,4 millioner kroner til 23 prosjekter. 14 av dem er lokale. 

Se hvem som har fått støtte her!

Last ned vedlegg

Vedtak_host_09.pdf

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!