Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hevder LNS ble underbetalt

 

Hevder LNS ble underbetalt

En fersk granskningsrapport hevder at kontraktene mellom Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og Store Norske var underpriset med nærmere 200 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2011 kl 14:52

Rapporten, som er laget av konsulentselskapet Econ Pöyry, er betalt av LNS selv, ifølge Dagens Næringsliv. Hovedkonklusjonen i rapporten er at kontraktene mellom LNS og Store Norske ikke er overpriset med «flere hundre millioner kroner», slik det tidligere er blitt hevdet, men tvert imot underpriset med 198 millioner kroner. 

Motstridende rapporter

Økokrim har siktet LNS og eierne Frode Nilsen og Malvin Nilsen for grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon, og Kristian Jebsens Rederi og tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen for korrupsjon. Bakgrunnen var private relasjoner og millionlån mellom Hermansen og de andre selskapene. Det ble også frigjort en rapport fra Pareto Securities som konkluderer med at avtalene om kullfrakt var betydelig overpriset. Store Norske har hatt avtaler med LNS om landtransport av kull og med Jebsen om sjøfrakt. 

Også styret i Store Norske har fått laget en rapport som viser at kontraktene var overpriset.

– Ikke bestillingsverk

– Det er kommet beskyldninger om store tap for Store Norske – det er helt feil, sier Jan Fougner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech, til Dagens Næringsliv. Fougner er advokat for LNS.

Han avviser at den ferske rapporten er et bestillingsverk fra LNS.

– Den er absolutt uavhengig, og det er ikke LNS, men Wiersholm som er oppdragsgiver for rapporten. Det ville vært selvskudd å presentere et bestillingsverk. LNS har ikke på noen måte lagt føringer for arbeidet eller for hvilke sakkyndige Econ Pöyry kunne trekke inn i arbeidet, sier Fougner til Dagens Næringsliv.

Les mer om korrupsjonssaken i fredagens papirutgave av Svalbardposten. 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!