Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hevder LNS ble underbetalt

 

Hevder LNS ble underbetalt

En fersk granskningsrapport hevder at kontraktene mellom Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) og Store Norske var underpriset med nærmere 200 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2011 kl 14:52

Rapporten, som er laget av konsulentselskapet Econ Pöyry, er betalt av LNS selv, ifølge Dagens Næringsliv. Hovedkonklusjonen i rapporten er at kontraktene mellom LNS og Store Norske ikke er overpriset med «flere hundre millioner kroner», slik det tidligere er blitt hevdet, men tvert imot underpriset med 198 millioner kroner. 

Motstridende rapporter

Økokrim har siktet LNS og eierne Frode Nilsen og Malvin Nilsen for grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon, og Kristian Jebsens Rederi og tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen for korrupsjon. Bakgrunnen var private relasjoner og millionlån mellom Hermansen og de andre selskapene. Det ble også frigjort en rapport fra Pareto Securities som konkluderer med at avtalene om kullfrakt var betydelig overpriset. Store Norske har hatt avtaler med LNS om landtransport av kull og med Jebsen om sjøfrakt. 

Også styret i Store Norske har fått laget en rapport som viser at kontraktene var overpriset.

– Ikke bestillingsverk

– Det er kommet beskyldninger om store tap for Store Norske – det er helt feil, sier Jan Fougner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech, til Dagens Næringsliv. Fougner er advokat for LNS.

Han avviser at den ferske rapporten er et bestillingsverk fra LNS.

– Den er absolutt uavhengig, og det er ikke LNS, men Wiersholm som er oppdragsgiver for rapporten. Det ville vært selvskudd å presentere et bestillingsverk. LNS har ikke på noen måte lagt føringer for arbeidet eller for hvilke sakkyndige Econ Pöyry kunne trekke inn i arbeidet, sier Fougner til Dagens Næringsliv.

Les mer om korrupsjonssaken i fredagens papirutgave av Svalbardposten. 

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!