Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her vil de starte callsenter

I første etasje i det blå bygget planlegges det nå et callsenter. FOTO: Eirik Palm

Her vil de starte callsenter

En tidligere leder av et konkursrammet callsenter sør i landet er blant fire som skal få et callsenter opp og gå i Longyearbyen.

– Jeg driver Personal Partner og har leid ut personell ved behov. Jeg har blitt glad i Svalbard, som er en fantastisk plass, og i høst kom ideen om at et kundesenter kunne være en grei ting å starte, sier Tor Kristian Berge.

Tilbake i bransjen
Berge er styreleder i det nyetablerte selskapet Svalcom AS, som nå søker etter såkalte salgskonsulenter, minst 15 i tallet.

Planen er å starte opp i førsteetasjen i lokalene til J.M. Hansen allerede etter påske.
Styrelederen vil ikke komme med navn på kundene, men opplyser at de sorterer i kategorien energileverandører, telefoni og forsikring.

– Vi regner med 15 til 20 årsverk, sier Berge.

– Jeg kom i kontakt med en som har 20 års erfaring fra bransjen, framholder han.
Svalcom AS er vedtektsfestet 1. november 2015, og ble registrert i foretaksregisteret 21. januar i år. Aksjekapitalen er 30.000 kroner.

Personen han sikter til, med bakgrunn i bransjen, er Dag Harald Johansen, som har lang erfaring med callsenter. Han er også vant til hardt vær. Johansen var daglig leder og styreleder i konkursrammede Unicall AS. 1. januar 2015 ble det i Drammen tingrett åpnet konkurs i boet til Unicall Drammen AS, og drøye én måned etter skjedde det samme med Unicall Skien AS i Nedre Telemark tingrett.

I Svalcom er han registrert som styremedlem og kontaktperson. Etter ett år vil han tilbake i bransjen.

– Ryddig

Med seg har de to også Tommy Andersen fra Longyearbyen og Torgeir Bjørnarå, som er daglig leder i rekrutteringsfirmaet Personal Partner AS, hvor Berge er styreleder. Selskapet er registrert i foretaksregisteret 12. februar 2015, men ble første gang registrert i januar 2012. I forkant av en konkurs i fjor, ble navnet endret til PP Consultant Holding, og Personal Partner gjenoppsto deretter.

Tor Kristian Berge understreker seriøsiteten i prosjektet. I utlysningen skriver selskapet at det er et fullservice callsenterselskap som utfører oppdrag fra kjente aktører i norsk nærings- og organisasjonsliv.

– Jeg er ganske trygg på det med rekruttering og å få tak i folkene, og har lyst til å skape noe. Callsentre i resten av landet har kanskje et litt slitt rykte. Vi vil få sertifisering for godkjent callsenter i tillegg til at vi kommer til å jobbe ut fra tariffavtaler. Det er viktig å være ryddig, sier Berge, som forteller at de nå jobber med å få tak i en daglig leder.

Orientert

Ifølge Berge har interessen vært stor. Selv har han vært ofte på Svalbard, så langt i år tre ganger.

– Vi har vært dialog med Longyearbyen og Store Norske. I og med at de har endret på rotasjonsordningen og flyttet folk over til Gruve 7, har de en jobbmulighet for den andre parten.

Nestleder Eirik Berger i lokalstyret bekrefter at det har vært et møte med Svalcom.

– Men det var ikke noe mer enn at han ønsket å presentere seg og sitt prosjekt, sier Berger, som i sin tur orienterte om Longyearbyens næringsfond.

– Jeg fikk en presentasjon av konseptet, og ønsker jo alle arbeidsplasser velkommen. De hadde ambisjoner om å starte opp rundt 1. april, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!