Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her vil de starte callsenter

I første etasje i det blå bygget planlegges det nå et callsenter. FOTO: Eirik Palm

Her vil de starte callsenter

En tidligere leder av et konkursrammet callsenter sør i landet er blant fire som skal få et callsenter opp og gå i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

– Jeg driver Personal Partner og har leid ut personell ved behov. Jeg har blitt glad i Svalbard, som er en fantastisk plass, og i høst kom ideen om at et kundesenter kunne være en grei ting å starte, sier Tor Kristian Berge.

Tilbake i bransjen
Berge er styreleder i det nyetablerte selskapet Svalcom AS, som nå søker etter såkalte salgskonsulenter, minst 15 i tallet.

Planen er å starte opp i førsteetasjen i lokalene til J.M. Hansen allerede etter påske.
Styrelederen vil ikke komme med navn på kundene, men opplyser at de sorterer i kategorien energileverandører, telefoni og forsikring.

– Vi regner med 15 til 20 årsverk, sier Berge.

– Jeg kom i kontakt med en som har 20 års erfaring fra bransjen, framholder han.
Svalcom AS er vedtektsfestet 1. november 2015, og ble registrert i foretaksregisteret 21. januar i år. Aksjekapitalen er 30.000 kroner.

Personen han sikter til, med bakgrunn i bransjen, er Dag Harald Johansen, som har lang erfaring med callsenter. Han er også vant til hardt vær. Johansen var daglig leder og styreleder i konkursrammede Unicall AS. 1. januar 2015 ble det i Drammen tingrett åpnet konkurs i boet til Unicall Drammen AS, og drøye én måned etter skjedde det samme med Unicall Skien AS i Nedre Telemark tingrett.

I Svalcom er han registrert som styremedlem og kontaktperson. Etter ett år vil han tilbake i bransjen.

– Ryddig

Med seg har de to også Tommy Andersen fra Longyearbyen og Torgeir Bjørnarå, som er daglig leder i rekrutteringsfirmaet Personal Partner AS, hvor Berge er styreleder. Selskapet er registrert i foretaksregisteret 12. februar 2015, men ble første gang registrert i januar 2012. I forkant av en konkurs i fjor, ble navnet endret til PP Consultant Holding, og Personal Partner gjenoppsto deretter.

Tor Kristian Berge understreker seriøsiteten i prosjektet. I utlysningen skriver selskapet at det er et fullservice callsenterselskap som utfører oppdrag fra kjente aktører i norsk nærings- og organisasjonsliv.

– Jeg er ganske trygg på det med rekruttering og å få tak i folkene, og har lyst til å skape noe. Callsentre i resten av landet har kanskje et litt slitt rykte. Vi vil få sertifisering for godkjent callsenter i tillegg til at vi kommer til å jobbe ut fra tariffavtaler. Det er viktig å være ryddig, sier Berge, som forteller at de nå jobber med å få tak i en daglig leder.

Orientert

Ifølge Berge har interessen vært stor. Selv har han vært ofte på Svalbard, så langt i år tre ganger.

– Vi har vært dialog med Longyearbyen og Store Norske. I og med at de har endret på rotasjonsordningen og flyttet folk over til Gruve 7, har de en jobbmulighet for den andre parten.

Nestleder Eirik Berger i lokalstyret bekrefter at det har vært et møte med Svalcom.

– Men det var ikke noe mer enn at han ønsket å presentere seg og sitt prosjekt, sier Berger, som i sin tur orienterte om Longyearbyens næringsfond.

– Jeg fikk en presentasjon av konseptet, og ønsker jo alle arbeidsplasser velkommen. De hadde ambisjoner om å starte opp rundt 1. april, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

I knipe på Diabas

Ble hentet av Sysselmannen.

Fra gram til tonn

Fra 40 gram hasj i Longyearbyen til 13,9 tonn i Oslo tingrett

Ni bedrifter med ekstrem vekst på øya

Dryss med Gaselle-utmerkelser i slutten av 2016.

Hasardiøs skuterkjøring

Litt før klokken 23 fredag kveld fikk politiet melding om hasardiøs skuterkjøring i Hilmar Rekstens vei.

Krever sikringstiltak

Evakuering av gjester fra Nybyens gjestehus koster. Arne Kristoffersen i Gjestehuset 102 mener Nybyen i stedet bør sikres permanent.

Vurderer student-flytting

Norges arktiske studentsamskipnad har dialog med Longyearbyen lokalstyre om flytting av studentboligene fra Nybyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!