Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her suser hun inn til seier

Liv Bjørsvik og team «Gul snø» fyker inn mot målstreken ved Huset søndag ettermiddag. FOTO: Anders Fjellestad

Her suser hun inn til seier

Med kun seks minutters margin, vant Liv Bjørsvik Trappers Trail for store sleder søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2012 kl 13:49

Er det én ting som teller for hundekjørermiljøet i Longyearbyen, så er det Trappers Trail. I helga var det duket for årets utgave av løpet.

Slo favorittene

Konkurransen ble sparket i gang ved Unis lørdag formiddag, og spenningen ble bevart helt til målgang søndag ettermiddag.

Til slutt ble det klart at Liv Bjørsvik vant klassen for store sleder. Hun slo forhåndsfavorittene Tommy Jordbrudal og Janne Søreide med drøye seks minutter. Isfjord radio-vertene Fredrik Lindgren og Lena Danielsen tok bronseplassen.

– Det har vært en kjempefin tur, og et utrolig bra løp. Det var en del is ved Bikkjebu, men ellers veldig bra føre, sier Liv Bjørsvik etter å ha kommet i mål.

Se hele resultatlista her!

Tok storeslem

Selv om Tommy Jordbrudal og Janne Søreide måtte nøye seg med sølv i klassen for store sleder (6-8 hunder), tok de storeslem i de andre klassene. Duoen stilte også i klassen for små sleder (3-5 hunder) og vant. De vant i tillegg begge sprintklassene og begge klatreklassene.

Hovedløpet gikk mellom Longyearbyen og Bikkjebu ved Kapp Laila. Der var det overnatting før løpet gikk tilbake til Longyearbyen via Fardalen, Passet og Longyearbreen søndag. Sprinten var strekningene Longyearbyen-Todalen og passet-Longyearbyen. Klatreetappen var Todalen-Fritham og Fardalen-Passet. 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!