Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her suser hun inn til seier

Liv Bjørsvik og team «Gul snø» fyker inn mot målstreken ved Huset søndag ettermiddag. FOTO: Anders Fjellestad

Her suser hun inn til seier

Med kun seks minutters margin, vant Liv Bjørsvik Trappers Trail for store sleder søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2012 kl 13:49

Er det én ting som teller for hundekjørermiljøet i Longyearbyen, så er det Trappers Trail. I helga var det duket for årets utgave av løpet.

Slo favorittene

Konkurransen ble sparket i gang ved Unis lørdag formiddag, og spenningen ble bevart helt til målgang søndag ettermiddag.

Til slutt ble det klart at Liv Bjørsvik vant klassen for store sleder. Hun slo forhåndsfavorittene Tommy Jordbrudal og Janne Søreide med drøye seks minutter. Isfjord radio-vertene Fredrik Lindgren og Lena Danielsen tok bronseplassen.

– Det har vært en kjempefin tur, og et utrolig bra løp. Det var en del is ved Bikkjebu, men ellers veldig bra føre, sier Liv Bjørsvik etter å ha kommet i mål.

Se hele resultatlista her!

Tok storeslem

Selv om Tommy Jordbrudal og Janne Søreide måtte nøye seg med sølv i klassen for store sleder (6-8 hunder), tok de storeslem i de andre klassene. Duoen stilte også i klassen for små sleder (3-5 hunder) og vant. De vant i tillegg begge sprintklassene og begge klatreklassene.

Hovedløpet gikk mellom Longyearbyen og Bikkjebu ved Kapp Laila. Der var det overnatting før løpet gikk tilbake til Longyearbyen via Fardalen, Passet og Longyearbreen søndag. Sprinten var strekningene Longyearbyen-Todalen og passet-Longyearbyen. Klatreetappen var Todalen-Fritham og Fardalen-Passet. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!