Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her står flyet havarert på Nordpolen

Det russiske Antonov-flyet som havarerte ved Nordpolen i starten av april er angivelig fikset og klart til avgang. FOTO: Privat

Her står flyet havarert på Nordpolen

Er angivelig reparert og klar til å lette etter havari.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2015 kl 15:22

Det russiske flyet av typen Antonov An-74 200 pådro seg store skader da det 4. april skulle lande med turister på isbasen Barneo ved Nordpolen. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

Flyet står fortsatt på stedet, men skadene skal angivelig være utbedret, ifølge Margarita Tertitskaya i det russiske selskapet Polar Expedition. De formidler turister til disse turene.

– Flyet er fikset, og klar til å ta av. Nå venter vi bare på testpiloter som kan få det på vingene. De drar til Barneo snart. Der tar de en avgjørelse på om det skal flys direkte til Moskva, eller om det skal lande et annet sted først, sier hun.

Når dette skjer er for øyeblikket ikke klart, men flycrewet skal forsøke å ta seg til stedet i løpet av de neste dagene, sier hun.

Bilder Svalbardposten har fått tilgang til viser omfattende ødeleggelser på skrog og landingshjul. Årsaken til den harde landingen er ikke kjent, men passasjerer Svalbardposten har snakket med forteller om dårlig sikt.

Ytterligere informasjon om hendelsesforløp, forholdene under landing eller skadeomfang er foreløpig ikke kjent.

Barneo er en russisk isleir som bygges i april hvert år på om lag 89 grader nord. Foruten en camp, består leiren av en rullebane som tar ned Antonov-fly og helikopter. De siste årene har det vært turistflyvninger til stedet.

Se bildet større

Deler av landingshjulet har skåret seg opp i flykroppen. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!