Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her står flyet havarert på Nordpolen

Det russiske Antonov-flyet som havarerte ved Nordpolen i starten av april er angivelig fikset og klart til avgang. FOTO: Privat

Her står flyet havarert på Nordpolen

Er angivelig reparert og klar til å lette etter havari.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2015 kl 15:22

Det russiske flyet av typen Antonov An-74 200 pådro seg store skader da det 4. april skulle lande med turister på isbasen Barneo ved Nordpolen. Ingen ble fysisk skadd i hendelsen.

Flyet står fortsatt på stedet, men skadene skal angivelig være utbedret, ifølge Margarita Tertitskaya i det russiske selskapet Polar Expedition. De formidler turister til disse turene.

– Flyet er fikset, og klar til å ta av. Nå venter vi bare på testpiloter som kan få det på vingene. De drar til Barneo snart. Der tar de en avgjørelse på om det skal flys direkte til Moskva, eller om det skal lande et annet sted først, sier hun.

Når dette skjer er for øyeblikket ikke klart, men flycrewet skal forsøke å ta seg til stedet i løpet av de neste dagene, sier hun.

Bilder Svalbardposten har fått tilgang til viser omfattende ødeleggelser på skrog og landingshjul. Årsaken til den harde landingen er ikke kjent, men passasjerer Svalbardposten har snakket med forteller om dårlig sikt.

Ytterligere informasjon om hendelsesforløp, forholdene under landing eller skadeomfang er foreløpig ikke kjent.

Barneo er en russisk isleir som bygges i april hvert år på om lag 89 grader nord. Foruten en camp, består leiren av en rullebane som tar ned Antonov-fly og helikopter. De siste årene har det vært turistflyvninger til stedet.

Se bildet større

Deler av landingshjulet har skåret seg opp i flykroppen. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!