Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her skjedde gruveulykken

Politi Arve Johnsen (t.v.) og Peter J. Brugmans ved Bergmesteren for Svalbard, undersøker tranportbåndet hvor den ukrainske mannen i 40-åra ble funnet hardt skadd. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Her skjedde gruveulykken

Sysselmannen har gransket åstedet i Barentsburg. Åsaken er fortsatt ukjent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 10:04

Sysselmannen, Arbeidstilsynet og Bergmesteren på Svalbard var i går på en flere timer lang granskning av åstedet for den alvorlige gruveulykken i Barentsburg natt til onsdag. Teamet var også i et omfattende møte med ledelsen for Trust Arktikugol.

Den skadde, en ukrainsk mann i 40-åra, pådro seg alvorlige klemskader i rygg og hode, men hva som egentlig skjedde er fortsatt et mysterium.

- Vi har ikke noen sikker konklusjon. Avhøret av den skadde blir avgjørende for å finne ut hva som har skjedd, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i Barentsburg, straks etter at den norske delegasjonen kom opp fra gruva sent i går kveld.

Det er foreløpig ingen oppdateringer på skadeomfang, utover at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Se bildet større

Sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand (t.v.) og seniorrådgiver Otto Bjarte Johnsen var i går på åstedet for onsdagens gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!