Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her skjedde gruveulykken

Politi Arve Johnsen (t.v.) og Peter J. Brugmans ved Bergmesteren for Svalbard, undersøker tranportbåndet hvor den ukrainske mannen i 40-åra ble funnet hardt skadd. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Her skjedde gruveulykken

Sysselmannen har gransket åstedet i Barentsburg. Åsaken er fortsatt ukjent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 10:04

Sysselmannen, Arbeidstilsynet og Bergmesteren på Svalbard var i går på en flere timer lang granskning av åstedet for den alvorlige gruveulykken i Barentsburg natt til onsdag. Teamet var også i et omfattende møte med ledelsen for Trust Arktikugol.

Den skadde, en ukrainsk mann i 40-åra, pådro seg alvorlige klemskader i rygg og hode, men hva som egentlig skjedde er fortsatt et mysterium.

- Vi har ikke noen sikker konklusjon. Avhøret av den skadde blir avgjørende for å finne ut hva som har skjedd, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i Barentsburg, straks etter at den norske delegasjonen kom opp fra gruva sent i går kveld.

Det er foreløpig ingen oppdateringer på skadeomfang, utover at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Se bildet større

Sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand (t.v.) og seniorrådgiver Otto Bjarte Johnsen var i går på åstedet for onsdagens gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!