Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her skjedde gruveulykken

Politi Arve Johnsen (t.v.) og Peter J. Brugmans ved Bergmesteren for Svalbard, undersøker tranportbåndet hvor den ukrainske mannen i 40-åra ble funnet hardt skadd. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Her skjedde gruveulykken

Sysselmannen har gransket åstedet i Barentsburg. Åsaken er fortsatt ukjent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 10:04

Sysselmannen, Arbeidstilsynet og Bergmesteren på Svalbard var i går på en flere timer lang granskning av åstedet for den alvorlige gruveulykken i Barentsburg natt til onsdag. Teamet var også i et omfattende møte med ledelsen for Trust Arktikugol.

Den skadde, en ukrainsk mann i 40-åra, pådro seg alvorlige klemskader i rygg og hode, men hva som egentlig skjedde er fortsatt et mysterium.

- Vi har ikke noen sikker konklusjon. Avhøret av den skadde blir avgjørende for å finne ut hva som har skjedd, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i Barentsburg, straks etter at den norske delegasjonen kom opp fra gruva sent i går kveld.

Det er foreløpig ingen oppdateringer på skadeomfang, utover at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Se bildet større

Sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand (t.v.) og seniorrådgiver Otto Bjarte Johnsen var i går på åstedet for onsdagens gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!