Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her skjedde gruveulykken

Politi Arve Johnsen (t.v.) og Peter J. Brugmans ved Bergmesteren for Svalbard, undersøker tranportbåndet hvor den ukrainske mannen i 40-åra ble funnet hardt skadd. FOTO: Arild Lyssand, Sysselmannen

Her skjedde gruveulykken

Sysselmannen har gransket åstedet i Barentsburg. Åsaken er fortsatt ukjent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2015 kl 10:04

Sysselmannen, Arbeidstilsynet og Bergmesteren på Svalbard var i går på en flere timer lang granskning av åstedet for den alvorlige gruveulykken i Barentsburg natt til onsdag. Teamet var også i et omfattende møte med ledelsen for Trust Arktikugol.

Den skadde, en ukrainsk mann i 40-åra, pådro seg alvorlige klemskader i rygg og hode, men hva som egentlig skjedde er fortsatt et mysterium.

- Vi har ikke noen sikker konklusjon. Avhøret av den skadde blir avgjørende for å finne ut hva som har skjedd, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i Barentsburg, straks etter at den norske delegasjonen kom opp fra gruva sent i går kveld.

Det er foreløpig ingen oppdateringer på skadeomfang, utover at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Se bildet større

Sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand (t.v.) og seniorrådgiver Otto Bjarte Johnsen var i går på åstedet for onsdagens gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!