Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her skal 88 studenter bo

Grunnarbeidene med det første av tre planlagte studenthus på Sjøskrenten har startet. Hvordan studenthuset blir seende ut, er ennå ikke helt klart. FOTO: Anders Fjellestad

Her skal 88 studenter bo

Arbeidet med det planlagte studenthuset på Sjøskrenten er i gang. Om et par uker starter pelingen.

Tekst:

Publisert:

I dag må brorparten av Unis-studentene ferdes flere kilometer for å komme til skolen. Studentsamskipnaden i Tromsø (Sito) vil derfor flytte studentene fra Nybyen til et nytt campus-område like nedenfor Unis.

Planene omfatter til sammen tre studenthus over tre etasjer, med til sammen 250 hybler. I første omgang skal det bygges ett hus med 88 hybler. Huset vil koste 60 millioner kroner.

– Vi har fått tilskudd fra Undervisningsdepartementet, og vi har også en lånesøknad inne hos Husbanken. De skal godkjenne planene, før de innvilger lånet, sier Hans Petter Kvaal, administrerende direktør i Sito.


Neste høst

12. april begynte Sandmo & Svenkerud med oppmåling og grunnarbeider på tomta. Så fort låneavtalen med Husbanken og de siste godkjenningene fra Longyearbyen lokalstyre er i boks, starter de videre arbeidene. Etter planen skal pelearbeidene gjøres i midten av mai. Barlindhaug Utbygging er entreprenør for utbyggingen.

– Målet er å begynne selve byggingen til høsten og ha hyblene klare til semesterstart høsten 2014, sier Kvaal.


Krever flytting

Dermed kan hver tredje Unis-student se fram til en kortere skolevei fra neste høst. Drømmen til Sito er at samtlige studenter på sikt skal samles ved Unis. Men det er mer enn bare penger som avgjør om og når de to siste studenthusene blir en realitet.

– Det er flere ting som må avklares. For det første må vi avvikle de boligene vi har i Nybyen. I tillegg må lokalstyret avgjøre hva som skal gjøres med avfallsanlegget. For det første studentbygget er ikke avfallsanlegget noe problem. Men ved en full utbygging, vil anlegget og studenthusene bli liggende for nærme hverandre, sier Hans Petter Kvaal.


Ingen arkitektkonkurranse

En eventuell flytting av søppelanlegget blir en lang og komplisert prosess. Det er Sito innstilt på.

– Vi skal bygge det første bygget, så får Longyearbyen lokalstyre gjøre sitt arbeid. Vi har god tid og er veldig fornøyde med dialogen med dem og Unis-ledelsen. Dette er tross alt et prosjekt som krever samarbeid, sier Sito-direktøren.

Studenthuset er tegnet av Barlindhaug Consult, men de endelige tegningene er ennå ikke helt klare. Ifølge Kvaal, vurderte ikke Sito å avholde en arkitektkonkurranse i dette prosjektet.

– Av og til er det mest hensiktsmessig å tegne bygget i samarbeid med entreprenøren. Vi var fornøyde med arbeidet Barlindhaug hadde gjort, og det blir en god standard med bad på alle hybler, sier Kvaal.

Se bildet større

Hans Petter Kvaal, administrerende direktør for Studentsamskipnaden i Tromsø. FOTO: Kari Angermo Birkely

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!