Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her parkerer Kristoffersen ulovlig

Lokalstyreleder Christin Kristoffersens brøt parkeringsforbudet og skapte trafikkaos på flyplassen i dag. FOTO: Privat

Her parkerer Kristoffersen ulovlig

Midt i debatten om reglene på flyplassen. – Legger meg flat, sier lokalstyrelederen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2015 kl 09:29

Midt i den pågående og intense debatten om parkeringsreglene utenfor avgangshallen på flyplassen, parkerte lokalstyreleder Christin Kristoffersen ulovlig torsdag ettermiddag. Bilen, en svart Mercedes, sto tom over lengre tid, og skapte trafikale problemer for taxier og andre privatbiler.

Kristoffersen innrømmer hendelsen, og sier det var en forglemmelse.

– Ja, jeg parkerte der, og sprang inn og var der ganske lenge. Det skulle jeg ikke ha gjort, og jeg legger meg flat, sier Longyearbyens fremste politiske tillitsvalgte person, Christin Kristoffersen.

Bussene sto til høyre, og taxiene til venstre slik Avinor ønsker det. De som skulle slippe av passasjerer på flyplassen kunne gjøre dette i fila helt til venstre.

Men der sto det en sort Mercedes uten fører, slik at ingen kom seg fram.

Svalbardposten måtte selv rygge ut av området, for å kunne komme seg videre etter å ha sluppet av en passasjer på flyplassen. En drosjesjåfør i Svalbard Maxi Taxi måtte ta veien over en midtrabatt for å komme seg videre.

Det er tillatt for privatbilister å gjøre korte stans utenfor avgangshallen, men ikke å parkere.

Det er imidlertid først den siste måneden at forbudet har blitt forsøkt håndhevet, motivert av å gi tilreisende en «wow-effekt» mens de venter på bagasjen.

Slik har det ikke blitt. Ordningen slaktes av de som daglig bruker flyplassen. De sier at fastboende gir blaffen og parkerer som før, med mindre det er vakthold utenfor inngangen.

– Du skal lete lenge etter et sted med flere «røtpunger» enn her i Longyearbyen. Om folk kunne kjørt inn i selve Coop-en for å handle, ville de gjort det, sa sjåfør Wiggo Antonsen ved Svalbard Maxi Taxi til Svalbardposten i slutten av februar.

Avinor-sjef Morten Ulsnes sa da at de har problemer med å håndheve ordningen.

– Så langt er lærdommen at vi ikke får med oss folk, med mindre det er vakthold. Og det er synd. Vi kan ikke ha en vakt gående der ute året rundt. Kanskje vi blir nødt til å innføre fysiske tiltak? Vi har ikke konkludert med noe, men ser at det ikke fungerer av seg selv, dessverre, sier han.

Se bildet større

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen legger seg flat. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Fastboende som ikke greier å overholde parkeringsreglene har ført til en engasjert debatt. Taxisjåfør Wiggo Antonsen har tidligere omtalt dem som late «røtpunger». FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!