Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er vinneren

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.h.) fortsetter etter all sannsynlighet som leder av lokalstyret etter en soleklar seier i årets valg. Her får han beskjeden om at hans parti har vunnet valget av administrasjonssjef Sigmund Engdahl. FOTO: Birger Amundsen

Her er vinneren

Arbeiderpartiet er valgets vinner etter at alle stemmene er telt opp. Partiet får sju mandater i det nye lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det endelige valgresultatet viser at Arbeiderpartiet har vunnet en klar seier i årets lokalstyrevalg i Longyearbyen med 45,5 prosent oppslutning. Sittende lokalstyreleder Kjell Mork fortsetter dermed trolig som leder for lokalstyret den neste fireårsperioden.
– Det er et godt valg for oss, absolutt. Det som skuffer er den lave valgdeltakelsen. Den burde vært høyere for å gi lokalstyret høyere legitimitet, sier Kjell Mork.

Frp ut av lokalstyret
Tverrpolitisk fellesliste har fått en oppslutning på 27,0 prosent, og lista får med det fire mandater i lokalstyret, som er én mindre enn ved forrige valg. Høyre får en oppslutning på 17,3 prosent og har sikret seg tre mandater.
Svalbardlista fikk 5,9 prosent, og dermed har den nyetablerte lista fått én plass i det kommende lokalstyret. Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 4,3 prosent og får dermed ingen mandater. I forrige periode hadde partiet to.
Se hele oversikten her!

Et friskt pust
– At Høyre gjorde et godt valg overrasker ikke. Heinrich Eggenfellner har arbeidet godt og gjort en god figur. At Fremskrittspartiet gikk tilbake må de selv ta skylda for etter sin noe uheldige uttalelse like før valget. Og at Svalbardlista med Jon Sandmo fikk ett mandat er ok. Sandmo har jobbet hardt for det, og kan bli et friskt pust i lokalstyret, sier Kjell Mork.

Dårlig oppslutning
Bare 637 personer av de 1.563 stemmeberettigede i Longyearbyen har valgt å bruke stemmeretten sin ved årets valg. Det gir en valgoppslutning på 40,3 prosent. Åtte personer stemte blankt.
Ved lokalstyrevalget i 2003 var valgoppslutningen på 41,1 prosent.
Velgerne har i år brukt listene aktivt og gjort endringer ved å kumulere kandidater og føre opp flere slengere.
Les mer om valget på lokalstyrets nettside!

Les også:
Gode prognoser for Ap
Opptellingen er i gang
Valget i gang

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!