Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er vinneren

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.h.) fortsetter etter all sannsynlighet som leder av lokalstyret etter en soleklar seier i årets valg. Her får han beskjeden om at hans parti har vunnet valget av administrasjonssjef Sigmund Engdahl. FOTO: Birger Amundsen

Her er vinneren

Arbeiderpartiet er valgets vinner etter at alle stemmene er telt opp. Partiet får sju mandater i det nye lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det endelige valgresultatet viser at Arbeiderpartiet har vunnet en klar seier i årets lokalstyrevalg i Longyearbyen med 45,5 prosent oppslutning. Sittende lokalstyreleder Kjell Mork fortsetter dermed trolig som leder for lokalstyret den neste fireårsperioden.
– Det er et godt valg for oss, absolutt. Det som skuffer er den lave valgdeltakelsen. Den burde vært høyere for å gi lokalstyret høyere legitimitet, sier Kjell Mork.

Frp ut av lokalstyret
Tverrpolitisk fellesliste har fått en oppslutning på 27,0 prosent, og lista får med det fire mandater i lokalstyret, som er én mindre enn ved forrige valg. Høyre får en oppslutning på 17,3 prosent og har sikret seg tre mandater.
Svalbardlista fikk 5,9 prosent, og dermed har den nyetablerte lista fått én plass i det kommende lokalstyret. Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 4,3 prosent og får dermed ingen mandater. I forrige periode hadde partiet to.
Se hele oversikten her!

Et friskt pust
– At Høyre gjorde et godt valg overrasker ikke. Heinrich Eggenfellner har arbeidet godt og gjort en god figur. At Fremskrittspartiet gikk tilbake må de selv ta skylda for etter sin noe uheldige uttalelse like før valget. Og at Svalbardlista med Jon Sandmo fikk ett mandat er ok. Sandmo har jobbet hardt for det, og kan bli et friskt pust i lokalstyret, sier Kjell Mork.

Dårlig oppslutning
Bare 637 personer av de 1.563 stemmeberettigede i Longyearbyen har valgt å bruke stemmeretten sin ved årets valg. Det gir en valgoppslutning på 40,3 prosent. Åtte personer stemte blankt.
Ved lokalstyrevalget i 2003 var valgoppslutningen på 41,1 prosent.
Velgerne har i år brukt listene aktivt og gjort endringer ved å kumulere kandidater og føre opp flere slengere.
Les mer om valget på lokalstyrets nettside!

Les også:
Gode prognoser for Ap
Opptellingen er i gang
Valget i gang

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!