Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er Norwegian – to uker før tida

Rett etter klokka 12 fredag, landet et Norwegian-fly ved Svalbard lufthavn Longyear. FOTO: Anders Fjellestad (mobilbilde)

Her er Norwegian – to uker før tida

Nøyaktig to uker før rutestart landet et Norwegian-fly ved Svalbard lufthavn Longyear.

Fredag 1. mars starter flyselskapet Norwegian opp sin Svalbard-rute, etter snart fem års fravær. Likevel landet Norwegian ved Svalbard lufthavn Longyear klokka 12.20 fredag – nøyaktig to uker før ruteoppstart.

Klokka 13.10 forlot flyet Longyearbyen med kurs tilbake til Oslo, ifølge Avinors egen ruteoversikt.

Men Norwegian har ikke tjuvstartet på ruta, og dette var heller ingen prøveflygning.

– Dette var en chartertur. Det er et reisefølge som har chartret et Norwegian-fly fra Oslo til Longyearbyen, sier flyplassjef Morten Ulsnes.

Norwegian var faktisk på Svalbard allerede onsdag 13. februar. Da fløy det chartrede flyet reisefølget opp til Longyearbyen, og fredag kom det altså tilbake for å fly gjestene tilbake til Oslo. Ifølge flyplassjefens opplysninger var flyet relativt fullt.

Om to uker starter den kommersielle ruta opp. Det blir tredje gang flyselskapet prøver seg på ruta Oslo-Longyearbyen. Første gang var i 2004, mens andre gang skjedde i 2008. Begge gangene la selskapet brått ned rutene etter én sesong.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!