Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er den nye HMS-sjefen

Oddmund Rønning er ny HMS-sjef i Store Norske. FOTO: Christopher Engås

Her er den nye HMS-sjefen

Store Norske gjør endringer etter flere ulykker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 23:43

Oddmund Rønning har overtatt ansvaret for helse, miljø og sikkerhet i Store Norske. Rønning har inntil nylig vært miljørådgiver i HMS-avdelingen i Store Norske Spitsbergen Grubekompani og HMS-sjefens stedfortreder. Nå overtar han ansvaret etter Einar Fjerdingøy, som har gått over i stilling som HMS-rådgiver i selskapet.

Flere ulykker
Store Norske hadde i fjor høst flere ulykker i Svea. I slutten av september i år ble en gruvearbeider sendt til UNN etter et fall fra en stigetrapp. Måneden etter måtte en person til legesjekk etter å ha fått strøm i seg på versktedet ved Lunckefjell-gruva, og noen dager senere brakk en gruvearbeider beinet etter at han fikk en bom over seg i Svea-gruva.

Dessuten ble Store Norske i august bøtelagt for to arbeidsulykker i Oppredningsverket i Svea i henholdsvis november 2011 og desember 2012.

Selskapet har i kjølvannet sagt at det skal innskjerpe HMS-rutinene, og har kjørt interne prosesser med sine ansatte for å kartlegge faremomenter.

Øker innsatsen
I en pressemelding fra Store Norske Spitsbergen Grubekompani torsdag heter det at selskapet styrker innsatsen med skadeforebyggende arbeid, blant annet ved en endring i HMS-staben.

I tillegg forsterker selskapet arbeidet ute i organisasjonen og oppretter en ny stilling som produksjonssjef, som får ansvar for hele verdikjeden fra gruver og oppredning til transport, lagring og kullasting.

Stillingen er direkte underlagt administerende direktør. I første omgang går Martin Østring inn i stillingen fram til 1. juni i år. Østring er innleid fra selskapet C2U.

I ny stilling
I tillegg forlater Per Nilssen stillingen som gruvesjef og går inn i en ny stilling som leder i gruveteknisk avdeling, en ny avdeling som Store Norske oppretter.

Avdelingen får ansvar for langsiktig planlegging av gruver, overvåking og kontroll av
sikkerhetssystemer, utviklingsprosjekter, bergtekniske risikovurderinger og oppmålinger. Lederen i denne avdelingen rapporterer til produksjonssjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!