Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er den nye HMS-sjefen

Oddmund Rønning er ny HMS-sjef i Store Norske. FOTO: Christopher Engås

Her er den nye HMS-sjefen

Store Norske gjør endringer etter flere ulykker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 23:43

Oddmund Rønning har overtatt ansvaret for helse, miljø og sikkerhet i Store Norske. Rønning har inntil nylig vært miljørådgiver i HMS-avdelingen i Store Norske Spitsbergen Grubekompani og HMS-sjefens stedfortreder. Nå overtar han ansvaret etter Einar Fjerdingøy, som har gått over i stilling som HMS-rådgiver i selskapet.

Flere ulykker
Store Norske hadde i fjor høst flere ulykker i Svea. I slutten av september i år ble en gruvearbeider sendt til UNN etter et fall fra en stigetrapp. Måneden etter måtte en person til legesjekk etter å ha fått strøm i seg på versktedet ved Lunckefjell-gruva, og noen dager senere brakk en gruvearbeider beinet etter at han fikk en bom over seg i Svea-gruva.

Dessuten ble Store Norske i august bøtelagt for to arbeidsulykker i Oppredningsverket i Svea i henholdsvis november 2011 og desember 2012.

Selskapet har i kjølvannet sagt at det skal innskjerpe HMS-rutinene, og har kjørt interne prosesser med sine ansatte for å kartlegge faremomenter.

Øker innsatsen
I en pressemelding fra Store Norske Spitsbergen Grubekompani torsdag heter det at selskapet styrker innsatsen med skadeforebyggende arbeid, blant annet ved en endring i HMS-staben.

I tillegg forsterker selskapet arbeidet ute i organisasjonen og oppretter en ny stilling som produksjonssjef, som får ansvar for hele verdikjeden fra gruver og oppredning til transport, lagring og kullasting.

Stillingen er direkte underlagt administerende direktør. I første omgang går Martin Østring inn i stillingen fram til 1. juni i år. Østring er innleid fra selskapet C2U.

I ny stilling
I tillegg forlater Per Nilssen stillingen som gruvesjef og går inn i en ny stilling som leder i gruveteknisk avdeling, en ny avdeling som Store Norske oppretter.

Avdelingen får ansvar for langsiktig planlegging av gruver, overvåking og kontroll av
sikkerhetssystemer, utviklingsprosjekter, bergtekniske risikovurderinger og oppmålinger. Lederen i denne avdelingen rapporterer til produksjonssjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!