Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er den nye HMS-sjefen

Oddmund Rønning er ny HMS-sjef i Store Norske. FOTO: Christopher Engås

Her er den nye HMS-sjefen

Store Norske gjør endringer etter flere ulykker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 23:43

Oddmund Rønning har overtatt ansvaret for helse, miljø og sikkerhet i Store Norske. Rønning har inntil nylig vært miljørådgiver i HMS-avdelingen i Store Norske Spitsbergen Grubekompani og HMS-sjefens stedfortreder. Nå overtar han ansvaret etter Einar Fjerdingøy, som har gått over i stilling som HMS-rådgiver i selskapet.

Flere ulykker
Store Norske hadde i fjor høst flere ulykker i Svea. I slutten av september i år ble en gruvearbeider sendt til UNN etter et fall fra en stigetrapp. Måneden etter måtte en person til legesjekk etter å ha fått strøm i seg på versktedet ved Lunckefjell-gruva, og noen dager senere brakk en gruvearbeider beinet etter at han fikk en bom over seg i Svea-gruva.

Dessuten ble Store Norske i august bøtelagt for to arbeidsulykker i Oppredningsverket i Svea i henholdsvis november 2011 og desember 2012.

Selskapet har i kjølvannet sagt at det skal innskjerpe HMS-rutinene, og har kjørt interne prosesser med sine ansatte for å kartlegge faremomenter.

Øker innsatsen
I en pressemelding fra Store Norske Spitsbergen Grubekompani torsdag heter det at selskapet styrker innsatsen med skadeforebyggende arbeid, blant annet ved en endring i HMS-staben.

I tillegg forsterker selskapet arbeidet ute i organisasjonen og oppretter en ny stilling som produksjonssjef, som får ansvar for hele verdikjeden fra gruver og oppredning til transport, lagring og kullasting.

Stillingen er direkte underlagt administerende direktør. I første omgang går Martin Østring inn i stillingen fram til 1. juni i år. Østring er innleid fra selskapet C2U.

I ny stilling
I tillegg forlater Per Nilssen stillingen som gruvesjef og går inn i en ny stilling som leder i gruveteknisk avdeling, en ny avdeling som Store Norske oppretter.

Avdelingen får ansvar for langsiktig planlegging av gruver, overvåking og kontroll av
sikkerhetssystemer, utviklingsprosjekter, bergtekniske risikovurderinger og oppmålinger. Lederen i denne avdelingen rapporterer til produksjonssjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!