Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er den nyåpnede cella

Arkitekt Arvid Ruud (t.v.), administrasjonssjef hos Sysselmannen Sverre Indredavik og fagdirektør Øystein Mortensen i Justis- og beredskapsdepartementet ser på Sysselmannens nye celle under den offisielle åpningen av tilbygget på Skjæringa. FOTO: Geir Barstein

Her er den nyåpnede cella

Sysselmannen fikk offisielt overrakt nøklene til det nye tilbygget.

Til tross for at flere «gjester» på forhånd har fått den høyst ufrivillige æren av å overnatte i arrestsenga, en sparsommelig, gul madrass i et ensformet betongrom, var det tirsdag offisiell åpning av det nye sysselmannstilbygget på Skjæringa.

– Kapasiteten i det gamle bygget var sprengt, sa byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg ved Statsbygg, i det nye lunsjrommet med utsikt over Adventdalen og Hiorthfjellet, hvor seremonien fant sted.

Hun overrakte «nøkkelen» til avdelingsdirektør Hanne Margrethe Ingebrigtsen fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Testet arresten
De to etasjene og 600 kvadratmeterne til 29 millioner kroner inneholder blant annet kontorer, møterom, arkiv, våpen- og ammunisjonslager, garderober, operasjonssentral og altså en splitter ny arrest.

– Vi har brukt en «konteiner», en portabel celle, nede ved Sjøgarasjen i løpet av ombyggingsprosessen, så det var på tide å få på plass en arrest i bygget. Det er flere som har fått ta den i bruk til nå, sier assisterende sysselmann Jens Olav Sæther, som til slutt fikk overrakt nøkkelen til bygget.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø var selv i Oslo og forhindret fra å delta.

Stor leteaksjon

Oppdraget med å utvide bygget, som sto ferdig i 1998, startet for fire år siden, og Sæther sier det var høyst påkrevd med mer plass.

– Vi har blitt flere ansatte de siste åra, og det er nye krav som må innfris, sier Sæther.

Han drar særlig fram behovet for en romsligere og mer moderne operasjonssentral, hvor de involverte aktørene kan sette stab og samhandle under større hendelser.

– Det er en stor overgang. Den gamle operasjonssentralen var trang og nesten ikke mulig å bruke, sier han.

Det nye rommet har et langbord og to store tv-skjermer, i tillegg til to avlukker med telefoner og datamaskiner. Det har allerede vært i bruk, blant annet under den massive leteaksjonen etter tre savnede menn på østkysten 11. mars.

– I en sånn situasjon trenger du plass til mye folk, blant annet for å innhente etterretningsinformasjon og definere søkeområder. I tillegg har vi muligheten til å følge direktevideo fra helikoptrene og mannskapene direkte, sier Sæther.

Se bildet større

Justis- og beredskapsdept. ved avdelingsdirektør Hanne Margrethe Ingebrigtsen overrakte nøkkelen til assisterende sysselmann Jens Olav Sæther. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!