Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er de nominerte

Lasse Stener Hanssen (øverst t.v.), Svalbard Turn her ved daglig leder Helle Jakobsen, løypekjører Kåre Hovland, lokalstyreleder Christin Kristoffersen, ildsjel og Store Norske-mann Sveinung Lystrup Thesen, musiker Hans-Gunnar Skreslett, Longyearbyen Bluesklubb ved Espen Helgesen, hovedtillitsvalgt Arild Olsen i Store Norske, Tv-aksjonsdronning Anne Lise Klungseth Sandvik. FOTO: Svalbardposten

Hvem fortjener heder?

Her er de nominerte

Ni navn kjemper nå om tittelen Årets svalbardianer 2014. Dere lesere bestemmer hvem som skal hedres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.12.2014 kl 12:53

15 kandidater ble foreslått til Årets svalbardianer. Av dem er åtte valgt ut til å kjempe om hederstittelen. Utvelgelsen er gjort basert på kriteriene om at prisen skal gå til en eller flere personer som gjennom sitt virke, profesjonelt eller privat, har gjort en ekstra innsats for øygruppen i fjor. Dette er de nominerte:

Svalbard Turn har tillegg til å engasjere store deler av Longyearbyens befolkning i en årrekke, bygget opp Svalbard Skimaraton. I fjor slo rennet alle rekorder, og deltakere som hadde gått flere skirenn i Europa fortalte at Svalbard skimaraton var det beste de hadde opplevd. Det er ikke få dugnadstimer som legges ned i løpet av et år for å gi Longyearbyens befolkning flotte treningstilbud og både fastboende og tilreisende muligheter til renn og løp av høy klasse.

Arild Olsen er hovedtillitsvalgt i Store Norske, og spiller en sentral rolle i kuttprosessen selskapet nå er inne i. Å måtte være med på å prioritere hvem av dine arbeidskolleger som ikke lenger skal ha en jobb, er en belastning. Å klare å stå i en slik situasjon to ganger på kort tid står det respekt av. Det er ikke bare Store Norske som har dratt nytte av Arild sitt arbeid, han er også engasjert i lokalpolitikken.

Anne Lise Klungseth Sandvik sto på og var kreativ for å samle inn penger til fjorårets Tv-aksjon. I år samlet Longyearbyen inn over 1 million kroner, mye takket være henne. Det ga et snitt på 366,06 kroner per innbygger på Svalbard, mot 47,1 for Norge. Sandvik viser også stort engasjement for Longyearbyen-samfunnet blant annet gjennom kulturlivet og i leserbrevspaltene i Svalbardposten.

Lasse Stener Hansen er Polar­jazz-general, konsul for herrenes lutefisklag og arrangør av «fastboendecruise» rundt Spitsbergen. Det siste året har han bidratt til å sette Svalbard på kartet og han har skapt gode opplevelser for mange. Tilreisende på festival, lutefisklag og cruise har bidratt til aktivitet i byen og generert omsetning.

Christin Kristoffersen er lokalstyreleder og trår til når hjørnesteinsbedriften Store Norske er i hardt vær. Hun deltar på møter og seminarer, og lobber i departementer og komiteer i hovedstaden for å hjelpe til med å få selskapet og Longyearbyen på rett kjøl, og for å sette kursen inn i framtiden.

Longyearbyen Bluesklubb har stablet på beina en forrykende bluesfestival. I fjor vistes den tydelig på overnattingsstatistikken til reiselivet, og har blitt et viktig bidrag for næringen i inngangen til mørketiden.

Kåre Hovland har kjørt opp milevis med skispor fra den første snøen kom og til langt ut i mai, både i byen, Endalen og for Svalbard Skimaraton. Utøverne skryter av løyper i perfekt stand og en mann som stiller opp langt utover det man kan forvente både i yrkessammenheng og i fritiden. Hovland har også stilt opp i en årrekke for idrettslivet i byen, og jobber som hallbestyrer for Longyearbyen lokalstyre.

Hans-Gunnar Skreslett har det siste året bidratt stort for kulturlivet, både profesjonelt og privat. Foruten å gjøre en strålende jobb som «proff» og dirigent for Longyearbyen Storband, er hans bidrag til det frivillige musikklivet betydelig: Det arrangeres knapt en festival her oppe uten at Hans-Gunnar er på scenen, enten det er i Ompa-band på øl-festivalen eller mer sofistikerte toner på jazzvorspielet. Når han blir spurt om å hjelpe til med noe, finnes det aldri nei i hans munn.

Sveinung Lystrup Thesen har det siste året vært styreleder i Store Norske Mandskor som opptrer og sprer glede på ulike arrangementer rundt om i byen. Thesen framstår som frontfigur og loser publikum gjennom opptredenene med vittigheter og godt humør. Som eiendoms- og forvaltningssjef har han også en sentral rolle i å lose Store Norske gjennom den pågående krisen.

Stem i vei
Du kan stemme på din kandidat allerede i dag, på nett eller via epost til post@svalbardposten.no. I tillegg vil et utvalgt panel gi sine stemmer, og summen av det hele fører fram til kåringen.

Det er mulig å stemme fram til fredag 10. januar.

I tillegg til heder og ære vil det følge et kunstverk med prisen.

Gallup

Hvem bør bli Årets svalbardianer?

Svalbard Turn
Arild Olsen
Anne Lise Klungseth Sandvik
Lasse Stener Hansen
Christin Kristoffersen
Longyearbyen Bluesklubb
Kåre Hovland
Hans-Gunnar Skreslett
Sveinung Lystrup Thesen

Vis resultat

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!