Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet syk fisker

Fiskeren ble hentet fra en russisk tråler som befant seg om lag 150 nautiske mil øst for Hopen. FOTO: Kartinfo: Sysselmannen

Hentet syk fisker

Redningshelikopteret i Longyearbyen var i natt langt øst for Hopen for å hente en syk fisker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 11:30

Søndag fikk Sysselmannen melding om en russisk fisker som hadde blitt syk på en tråler som befant seg om lag 150 nautiske mil øst for Hopen. Det ble en lang tur for redningspersonalet.

– Helikopteret fløy først til Hopen for å tanke drivstoff. Deretter ble det fløyet ut til pasienten, forteller sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Mørke og en vindstyrke på 15-16 sekundmeter gjorde operasjonen utfordrende. Helikopteret, som var bemannet med anestesisykepleier, returnerte til Longyearbyen litt over klokka ett i natt med pasienten. Totalt tok turen mer enn fem og en halv time.

Fiskeren ble i dag tidlig fraktet videre med ambulansefly til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Det skal etter forholdene stå bra til med ham.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!