Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet syk fisker

Fiskeren ble hentet fra en russisk tråler som befant seg om lag 150 nautiske mil øst for Hopen. FOTO: Kartinfo: Sysselmannen

Hentet syk fisker

Redningshelikopteret i Longyearbyen var i natt langt øst for Hopen for å hente en syk fisker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2014 kl 11:30

Søndag fikk Sysselmannen melding om en russisk fisker som hadde blitt syk på en tråler som befant seg om lag 150 nautiske mil øst for Hopen. Det ble en lang tur for redningspersonalet.

– Helikopteret fløy først til Hopen for å tanke drivstoff. Deretter ble det fløyet ut til pasienten, forteller sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Mørke og en vindstyrke på 15-16 sekundmeter gjorde operasjonen utfordrende. Helikopteret, som var bemannet med anestesisykepleier, returnerte til Longyearbyen litt over klokka ett i natt med pasienten. Totalt tok turen mer enn fem og en halv time.

Fiskeren ble i dag tidlig fraktet videre med ambulansefly til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Det skal etter forholdene stå bra til med ham.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!