Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet skadet sjømann

Sysselmannen sendte redningshelikopter til den russiske omlastningsbåten for å hente en skadet mann. FOTO: KV «Barentshav»

Hentet skadet sjømann

Natt til i dag ble en skadet mann fraktet fra et russisk omlastningsskip ved Bjørnøya til sykehus i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.07.2010 kl 08:35

Kystvaktfartøyet «Barentshav» ble tirsdag kveld kontaktet av et russisk omlastingsfartøy som lå oppankret ved Bjørnøya. Russerne rapporterte om en alvorlig ulykke om bord i forbindelse med en lasteoperasjon, og at en person var skadet, ifølge skipssjef Alf Borgund på kystvaktfartøyet.

– Vi opprettet videre kontakt med Hovedredningssentralen i Bodø, samt Kystvaktfartøyet «Senja» som hadde lege om bord. På grunn av skadens omfang ble det besluttet at sjømannen måtte evakueres med helikopter, skriver Borgund i en epost til Svalbardposten.

Forholdene gode

KV «Barentshav» var fremme ved det russiske fartøyet klokken 22.45. De satte om bord et førstehjelpslag for å få oversikt over situasjonen, før helikopteret fra Sysselmannen kom. Klokken 23.30 var Sysselmannens helikopter fremme og satte om bord lege og redningsmann. Forholdene på ulykkesstedet var gode, og den skadde ble heist om bord i helikopteret litt etter midnatt og fraktet til sykehus i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!