Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet skadet sjømann

Sysselmannen sendte redningshelikopter til den russiske omlastningsbåten for å hente en skadet mann. FOTO: KV «Barentshav»

Hentet skadet sjømann

Natt til i dag ble en skadet mann fraktet fra et russisk omlastningsskip ved Bjørnøya til sykehus i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.07.2010 kl 08:35

Kystvaktfartøyet «Barentshav» ble tirsdag kveld kontaktet av et russisk omlastingsfartøy som lå oppankret ved Bjørnøya. Russerne rapporterte om en alvorlig ulykke om bord i forbindelse med en lasteoperasjon, og at en person var skadet, ifølge skipssjef Alf Borgund på kystvaktfartøyet.

– Vi opprettet videre kontakt med Hovedredningssentralen i Bodø, samt Kystvaktfartøyet «Senja» som hadde lege om bord. På grunn av skadens omfang ble det besluttet at sjømannen måtte evakueres med helikopter, skriver Borgund i en epost til Svalbardposten.

Forholdene gode

KV «Barentshav» var fremme ved det russiske fartøyet klokken 22.45. De satte om bord et førstehjelpslag for å få oversikt over situasjonen, før helikopteret fra Sysselmannen kom. Klokken 23.30 var Sysselmannens helikopter fremme og satte om bord lege og redningsmann. Forholdene på ulykkesstedet var gode, og den skadde ble heist om bord i helikopteret litt etter midnatt og fraktet til sykehus i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!