Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet skadet sjømann

Sysselmannen sendte redningshelikopter til den russiske omlastningsbåten for å hente en skadet mann. FOTO: KV «Barentshav»

Hentet skadet sjømann

Natt til i dag ble en skadet mann fraktet fra et russisk omlastningsskip ved Bjørnøya til sykehus i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.07.2010 kl 08:35

Kystvaktfartøyet «Barentshav» ble tirsdag kveld kontaktet av et russisk omlastingsfartøy som lå oppankret ved Bjørnøya. Russerne rapporterte om en alvorlig ulykke om bord i forbindelse med en lasteoperasjon, og at en person var skadet, ifølge skipssjef Alf Borgund på kystvaktfartøyet.

– Vi opprettet videre kontakt med Hovedredningssentralen i Bodø, samt Kystvaktfartøyet «Senja» som hadde lege om bord. På grunn av skadens omfang ble det besluttet at sjømannen måtte evakueres med helikopter, skriver Borgund i en epost til Svalbardposten.

Forholdene gode

KV «Barentshav» var fremme ved det russiske fartøyet klokken 22.45. De satte om bord et førstehjelpslag for å få oversikt over situasjonen, før helikopteret fra Sysselmannen kom. Klokken 23.30 var Sysselmannens helikopter fremme og satte om bord lege og redningsmann. Forholdene på ulykkesstedet var gode, og den skadde ble heist om bord i helikopteret litt etter midnatt og fraktet til sykehus i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!