Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hentet skadd fisker

Superpumaen landet på helipaden på Hopen onsdag kveld. På bildet er det personell fra Airlift, 337-skvadronen og Hopen Meteo. FOTO: Espen Halvorsen

Hentet skadd fisker

Mannen ble plukket opp rundt én times flytur øst for Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.07.2013 kl 09:22

En skadet, spansk fisker ble hentet onsdag kveld, 145 nautiske mil øst for Hopen. Det tilsvarer rundt en times flytur for helikopter. Mannen ble først hentet av 337-skvadronen, med legebistand fra K/V Svalbard.

Pasienten ble fraktet til Hopen og tatt videre med Superpumaen som kom fra Longyearbyen.

Sysselmannen fikk melding om skaden klokken 20 onsdag kveld. Den første meldingen gikk ut på at mannen hadde knekt et bein og hadde mulig hodeskade. Ved behandling på Longyearbyen sykehus viste det seg at det ikke var hodeskade.

Se bildet større

Helikopteret fra 337-skvadronen hentet mannen fra båten. FOTO: Espen Halvorsen

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!