Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Henlegger helikopterulykke

Sysselmannen har avsluttet etterforskningen etter helikopterulykken i mars, der tre personer omkom. FOTO: Birger Amundsen

Henlegger helikopterulykke

Sysselmannen har avsluttet etterforskningen av helikopterulykken på Kapp Heer 30. mars, der tre personer omkom. Saken blir henlagt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ulykken skjedde i 16-tiden søndag 30. mars, da et helikopter fra det russiske selskapet Aircompany Spark Plus skulle lande på helikopterbasen på Kapp Heer. Det snødde kraftig, og sikten var dårlig. Helikopteret kolliderte med en hangarbygning ved landingsplassen, tippet rundt og havarerte. Tre personer omkom, blant dem piloten. Seks andre personer ble skadet eller lettere skadet.

Feilmanøvrering
– Vi har ingen grunn til å konstatere at piloten var uaktsom, sier assisterende sysselmann, Lars Fause.
Han sier etterforskningen viser at årsaken til ulykken trolig var feilmanøvrering.
«Det som synes klart er at piloten har forsøkt å lande, deretter avbrutt denne på grunn av oppvirvlet snø som har ført til "white out" før helikopteret kolliderte med hangarveggen», skriver han i et brev til det russiske helikopterselskapet.

Venter ikke på rapport
Rapporten fra havarikommisjonen vil ikke foreligge før om et halvt år, men Sysselmannen har likevel valgt å avslutte etterforskningen.
– Vi ser ingen grunn til å vente, for ifølge kommisjonen vil det trolig ikke komme noe nytt i rapporten. Hvis det mot formodning skulle gjøre det kan vi gjenoppta etterforskningen, sier Fause.
På grunn av mangel på bevis i saken har Troms og Finnmark statsadvokatembeter besluttet at saken skal henlegges.

Les også:
Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!