Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Henlegger helikopterulykke

Sysselmannen har avsluttet etterforskningen etter helikopterulykken i mars, der tre personer omkom. FOTO: Birger Amundsen

Henlegger helikopterulykke

Sysselmannen har avsluttet etterforskningen av helikopterulykken på Kapp Heer 30. mars, der tre personer omkom. Saken blir henlagt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ulykken skjedde i 16-tiden søndag 30. mars, da et helikopter fra det russiske selskapet Aircompany Spark Plus skulle lande på helikopterbasen på Kapp Heer. Det snødde kraftig, og sikten var dårlig. Helikopteret kolliderte med en hangarbygning ved landingsplassen, tippet rundt og havarerte. Tre personer omkom, blant dem piloten. Seks andre personer ble skadet eller lettere skadet.

Feilmanøvrering
– Vi har ingen grunn til å konstatere at piloten var uaktsom, sier assisterende sysselmann, Lars Fause.
Han sier etterforskningen viser at årsaken til ulykken trolig var feilmanøvrering.
«Det som synes klart er at piloten har forsøkt å lande, deretter avbrutt denne på grunn av oppvirvlet snø som har ført til "white out" før helikopteret kolliderte med hangarveggen», skriver han i et brev til det russiske helikopterselskapet.

Venter ikke på rapport
Rapporten fra havarikommisjonen vil ikke foreligge før om et halvt år, men Sysselmannen har likevel valgt å avslutte etterforskningen.
– Vi ser ingen grunn til å vente, for ifølge kommisjonen vil det trolig ikke komme noe nytt i rapporten. Hvis det mot formodning skulle gjøre det kan vi gjenoppta etterforskningen, sier Fause.
På grunn av mangel på bevis i saken har Troms og Finnmark statsadvokatembeter besluttet at saken skal henlegges.

Les også:
Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!