Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Helt OK på Huset

Magnus Grønneberg koste seg på scenen under den første akustiske konserten til CC Cowboys noen sinne. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Helt OK på Huset

Vokalist Magnus Grønneberg i CC Cowboys holdt det han hadde lovet under fredagens konsert. En intim og hyggelig kveld, med kjente og ukjente låter fra bandets karriere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Du er helt ok, jeg er helt ok, i hvert fall hvis man skal tro på teksten i Helt OK, en av sangene som åpnet konserten på Huset fredag. Flere av låtene var hentet fra albumet som bandet slapp i fjor, Evig liv. Og musikken fikk virkelig nytt liv i kinosalen på Huset, med forsterkninger som Paulin Skoglund-Voss på cello og Christoffer Lundquist, som blant annet har spilt sammen med Per Gessle. Også Mari Tefre, Liv Mari Schei og Monica Tangen bidro med sine stemmer og skapte en magisk og melankolsk, og samtidig avslappet stemning.

Slagere i kø
For musikken til CC Cowboys er lavmælt og følsom og vekker både nostalgi og glede hos lytteren. Magnus Grønneberg ga seg hen og forførte publikum med sin hese stemme. Og da han dro fram slagere fra tidligere album, som Synder i sommersol, Død manns blues, Vill vakker og våt, hadde han publikum i sin hule hånd. Det var flere taktskifter gjennom konserten, og med ekstranumrene Tigergutt og Harry våknet også dansegleden hos publikum, som reiste seg fra stolene og danset med.

Blir plate
Konsertene på Huset fredag og lørdag skal klippes sammen og bli plate i løpet av sommeren, med tittelen «På Svalbard uten strøm». Det er første gang CC Cowboys gir ut et livealbum «unplugged». Før konserten var Magnus Grønneberg opptatt av at publikum skulle bidra med sitt, ved at de koste seg og hadde det fint, på en ekte og autentisk måte. På stemningen på Huset å dømme fredag blir plata en vellykket akustisk debut.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!