Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Helikoptersaken for retten

Russerne er ikke enige i begrensningene i flygetillatelsen fra Luftfartstilsynet og mener at de har rett til å fly kommersielt på Svalbard. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Helikoptersaken for retten

Mandag starter rettssaken mot russiske Trust Arktikugol i Longyearbyen etter den ulovlige helikopterflygingen sommeren 2007.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2009 kl 08:00

I fjor ble det russiske selskapet ilagt 50.000 kroner i bot for ulovlig helikopterflyging med et russisk filmselskap i Isfjorden-området. Russerne nektet å vedta forelegget, derfor havner saken nå i retten.

Nord-Troms tingrett

Rettssaken vil foregå i møterommet Newtontoppen i Næringsbygget, og starter klokken ni mandag morgen. Aktor i saken er assisterende sysselmann Lars Fause, med advokat Nadia Thraning som forsvarer for trusten. Dommer er Morten Berg i Nord-Troms tingrett, med to meddommere fra Longyearbyen. Vitner i saken er sysselmann Per Sefland og underdirektør Ingvild Spilde i Luftfartstilsynet.

Viser til Svalbardtraktaten

Ifølge flygetillatelsen fra Luftfartstilsynet har Trust Arktikugol kun tillatelse til å fly mellom Barentsburg og Longyearbyen i tilknytning til trustens virksomhet. Trusten, gjennom sin generaldirektør Aleksander P. Veselov, bestrider dette og viser til likebehandlingsprinsippet i artikkel 3 i Svalbardtraktaten.

Aktor Lars Fause har overfor Svalbardposten omtalt saken som uhyre interessant og en juridisk perle. Det er satt av to dager i retten.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!