Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Helikopteret har landet

Den ene padleren gikk ut av redningshelikopteret for egen maskin. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Helikopteret har landet

Padleren som ble skadd på Nordaustlandet har moderate til alvorlige skader i hode og overkropp. Han kom til Longyearbyen ved 16-tiden i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2010 kl 17:29

– 22-åringen er til utredning ved sykehuset i Longyearbyen. Vakthavende lege forteller at mannen har fått moderate til alvorlige skader, sier informasjonsvakt ved Sykehuset Nord-Norge, Merethe Ekanger.

Mannen har sårskader i hode, nakke og overkropp.

Landet i Longyearbyen

Da helikopteret landet i Longyearbyen rett før klokken 16 i ettermiddag, gikk det som trolig er den ene padleren i 20-årene ut av helikopteret for egen maskin.

Omtrent ti minutter senere ble den skadde padleren løftet ut av helikopteret på en båre og over i ambulansen. Ambulansen med den skadde padleren ankom Longyearbyen sykehus klokken 16.10.

Angrepet av isbjørn

Det var klokken 12.07 Sysselmannen fikk melding om at to padlere hadde blitt angrepet av en isbjørn nord på Nordaustlandet. De to mennene i 20-årene befant seg i teltleiren sin på Ekstremhuken da en bjørn tok seg inn i teltet deres.

Bjørnen dro en av padlerne 40 meter bortover stranda. Mannen skal ikke ha blitt livstruende skadd. Kameraten skøyt og drepte bjørnen.

De to nordmennene i 20-årene var i ferd med å padle rundt Svalbard da turen fikk en brå slutt på Nordaustlandet.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!