Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hedres av HATS

Anne Lise Sandvik blir hedret av HATS for sin innsats. Her sammen med Jan Helge Trøen, fra Den Norske Opera og Ballett. FOTO: Eirik Palm

Hedres av HATS

- Jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over.

Tekst:

Publisert:

„Anne Lise Sandvik hedres med stemmerettspris fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Sandvik er én av fire kvinner som hedres for på like måter å ha brukt sin stemme i det offentlige rom i 2013. I begrunnelsen skriver HATS at hun er ildsjel og at kunsten med å dikte og skrive, og at hun har laget tekster slik at andre kan ta «ord i sin munn» på scenen.

– Jeg klarer bare ikke å si nei når jeg blir spurt om å bidra. Det jeg opplever er at når jeg gir av meg selv, får jeg mangedoblet igjen. Det gir meg energi, nye bekjentkaper og masse nye opplevelser. Hadde jeg bare blitt sittende uten noe å gjøre, tror jeg at jeg hadde råtnet opp, uttaler hun til HATS.

– Jeg har visst brukt min stemme i det offentlige rom fra jeg kom til verden. Nei forresten, jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over, sier Sandvik til Svalbardposten og fortsetter:

– Det er stas. Men igjen er det slik at det er hyggelig med heder og ære, men for meg ligger gleden i å få lov til å holde på med det jeg gjør. Jeg er ydmyk i forhold til det at folk har lagt merke til det jeg driver med, sier hun.

De

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!