Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hedres av HATS

Anne Lise Sandvik blir hedret av HATS for sin innsats. Her sammen med Jan Helge Trøen, fra Den Norske Opera og Ballett. FOTO: Eirik Palm

Hedres av HATS

- Jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over.

Tekst:

Publisert:

„Anne Lise Sandvik hedres med stemmerettspris fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Sandvik er én av fire kvinner som hedres for på like måter å ha brukt sin stemme i det offentlige rom i 2013. I begrunnelsen skriver HATS at hun er ildsjel og at kunsten med å dikte og skrive, og at hun har laget tekster slik at andre kan ta «ord i sin munn» på scenen.

– Jeg klarer bare ikke å si nei når jeg blir spurt om å bidra. Det jeg opplever er at når jeg gir av meg selv, får jeg mangedoblet igjen. Det gir meg energi, nye bekjentkaper og masse nye opplevelser. Hadde jeg bare blitt sittende uten noe å gjøre, tror jeg at jeg hadde råtnet opp, uttaler hun til HATS.

– Jeg har visst brukt min stemme i det offentlige rom fra jeg kom til verden. Nei forresten, jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over, sier Sandvik til Svalbardposten og fortsetter:

– Det er stas. Men igjen er det slik at det er hyggelig med heder og ære, men for meg ligger gleden i å få lov til å holde på med det jeg gjør. Jeg er ydmyk i forhold til det at folk har lagt merke til det jeg driver med, sier hun.

De

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!