Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hedres av HATS

Anne Lise Sandvik blir hedret av HATS for sin innsats. Her sammen med Jan Helge Trøen, fra Den Norske Opera og Ballett. FOTO: Eirik Palm

Hedres av HATS

- Jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over.

„Anne Lise Sandvik hedres med stemmerettspris fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Sandvik er én av fire kvinner som hedres for på like måter å ha brukt sin stemme i det offentlige rom i 2013. I begrunnelsen skriver HATS at hun er ildsjel og at kunsten med å dikte og skrive, og at hun har laget tekster slik at andre kan ta «ord i sin munn» på scenen.

– Jeg klarer bare ikke å si nei når jeg blir spurt om å bidra. Det jeg opplever er at når jeg gir av meg selv, får jeg mangedoblet igjen. Det gir meg energi, nye bekjentkaper og masse nye opplevelser. Hadde jeg bare blitt sittende uten noe å gjøre, tror jeg at jeg hadde råtnet opp, uttaler hun til HATS.

– Jeg har visst brukt min stemme i det offentlige rom fra jeg kom til verden. Nei forresten, jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over, sier Sandvik til Svalbardposten og fortsetter:

– Det er stas. Men igjen er det slik at det er hyggelig med heder og ære, men for meg ligger gleden i å få lov til å holde på med det jeg gjør. Jeg er ydmyk i forhold til det at folk har lagt merke til det jeg driver med, sier hun.

De

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!