Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hedres av HATS

Anne Lise Sandvik blir hedret av HATS for sin innsats. Her sammen med Jan Helge Trøen, fra Den Norske Opera og Ballett. FOTO: Eirik Palm

Hedres av HATS

- Jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over.

„Anne Lise Sandvik hedres med stemmerettspris fra Hålogaland Amatørteaterselskap (HATS). Sandvik er én av fire kvinner som hedres for på like måter å ha brukt sin stemme i det offentlige rom i 2013. I begrunnelsen skriver HATS at hun er ildsjel og at kunsten med å dikte og skrive, og at hun har laget tekster slik at andre kan ta «ord i sin munn» på scenen.

– Jeg klarer bare ikke å si nei når jeg blir spurt om å bidra. Det jeg opplever er at når jeg gir av meg selv, får jeg mangedoblet igjen. Det gir meg energi, nye bekjentkaper og masse nye opplevelser. Hadde jeg bare blitt sittende uten noe å gjøre, tror jeg at jeg hadde råtnet opp, uttaler hun til HATS.

– Jeg har visst brukt min stemme i det offentlige rom fra jeg kom til verden. Nei forresten, jeg var stille og beskjeden som ungpike, så tippet det over, sier Sandvik til Svalbardposten og fortsetter:

– Det er stas. Men igjen er det slik at det er hyggelig med heder og ære, men for meg ligger gleden i å få lov til å holde på med det jeg gjør. Jeg er ydmyk i forhold til det at folk har lagt merke til det jeg driver med, sier hun.

De

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!