Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnet på taket

Bilen skar ut til høyre, som sporene viser. Kvinnen kom fra det med bare en liten skade over det ene øyet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Havnet på taket

En kvinnelig bilfører kjørte av veien og havnet på taket ved Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tirsdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2011 kl 10:07

Kvinnen kom kjørende fra Adventdalen like etter klokken 09, da hun kjørte inn i en liten snøfonn som lå i veien ved SSU. Hun mistet kontrollen på bilen, som skar ut til høyre. Akkurat der var det lagt en stor snøhaug etter snømåking som bilen klatret over før den tippet rundt. 

Liten skade

– Det var kun føreren som var i bilen, og hun satt fastspent. Hun fikk bare et lite slag over det ene øyet, sier vakthavende hos Sysselmannen, Arild Lyssand. 

Han forteller at ansatte ved SSU fikk snudd bilen med håndkraft, og at den stod riktig vei da Lyssand kom dit. Fordi kvinnen bare pådro seg en ubetydelig skade, oppretter ikke Sysselmannen noen sak. Sysselmannen har heller ingen mistanke om promille eller høy fart.

– Hun har fortalt at hun kjørte mellom 40 og 50 kilometer i timen, og hun var selv veldig overrasket over at det gikk som det gikk, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!