Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnet på taket

Bilen skar ut til høyre, som sporene viser. Kvinnen kom fra det med bare en liten skade over det ene øyet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Havnet på taket

En kvinnelig bilfører kjørte av veien og havnet på taket ved Svalbard Snøscooterutleie (SSU) tirsdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2011 kl 10:07

Kvinnen kom kjørende fra Adventdalen like etter klokken 09, da hun kjørte inn i en liten snøfonn som lå i veien ved SSU. Hun mistet kontrollen på bilen, som skar ut til høyre. Akkurat der var det lagt en stor snøhaug etter snømåking som bilen klatret over før den tippet rundt. 

Liten skade

– Det var kun føreren som var i bilen, og hun satt fastspent. Hun fikk bare et lite slag over det ene øyet, sier vakthavende hos Sysselmannen, Arild Lyssand. 

Han forteller at ansatte ved SSU fikk snudd bilen med håndkraft, og at den stod riktig vei da Lyssand kom dit. Fordi kvinnen bare pådro seg en ubetydelig skade, oppretter ikke Sysselmannen noen sak. Sysselmannen har heller ingen mistanke om promille eller høy fart.

– Hun har fortalt at hun kjørte mellom 40 og 50 kilometer i timen, og hun var selv veldig overrasket over at det gikk som det gikk, sier Lyssand.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!