Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnet på sykehus etter skutervelt

Fra cockpit i et av Sysselmannens redningshelikoptre. Hittil i påsken har redningsmannskapene hentet tre personer. FOTO: Eirik Palm

Havnet på sykehus etter skutervelt

En mannlig skuterfører pådro seg bruddskader og måtte hentes med redningshelikopter etter et uhell langfredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2016 kl 21:42

Sysselmannen mottok meldingen sent på ettermiddagen, og sendte ut et redningshelikopter for å hente den skadde. Alderen på mannen var ikke kjent da Svalbardposten snakket med politiet like før klokka 18, men han skal være fastboende.

Varslet

Hendelsesforløpet er ikke kjent utover selve velten, og mannen har ifølge politiet trolig pådratt seg bruddskader i en arm og i ansiktet. Ulykken skal ha skjedd på vei ned mot Colesbukta.

- En i følget har kjørt opp Fardalspasset for å få varslet fra om hendelsen, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

Mannen ble deretter kjørt med ambulanse fra flyplassen og til sykehuset, forteller han.

Veltet ved Pyramiden

Dette var det andre tilfellet med skutervelt i påsken så langt. Torsdag kveld i 19-tiden fikk en russisk statsborger bruddskader i armen da han veltet med snøskuteren nede i fjæresteinene like utenfor Pyramiden. Mannen var med i et turfølge, og hadde kjørt fra Barentsburg til Pyramiden, da ulykken skjedde. Også han ble hentet med helikopter.

Forfrøs beinet

I tillegg har det vært to tilfeller med skuterbrann, den første onsdag ettermiddag der en gammel snøskuter kom i brann, mens en nyere skuter kom i brann langfredag. Føreren i det siste tilfellet var i følge med flere, og trengte ikke assistanse.

Redningsmannskapene har også tatt seg av en belgisk statsborger som forfrøs beina ved morenen ved Rabotbreen tidlig torsdag morgen. Mannen var med i et turfølge, og ble hentet med helikopter.

Med unntak av en snøbyge skjærtorsdag, har det vært svært godt turvær med sol og skyfri himmel i Nordenskiöld Land de første dagene på påskehøytiden.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!