Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnet på sykehus etter skutervelt

Fra cockpit i et av Sysselmannens redningshelikoptre. Hittil i påsken har redningsmannskapene hentet tre personer. FOTO: Eirik Palm

Havnet på sykehus etter skutervelt

En mannlig skuterfører pådro seg bruddskader og måtte hentes med redningshelikopter etter et uhell langfredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2016 kl 21:42

Sysselmannen mottok meldingen sent på ettermiddagen, og sendte ut et redningshelikopter for å hente den skadde. Alderen på mannen var ikke kjent da Svalbardposten snakket med politiet like før klokka 18, men han skal være fastboende.

Varslet

Hendelsesforløpet er ikke kjent utover selve velten, og mannen har ifølge politiet trolig pådratt seg bruddskader i en arm og i ansiktet. Ulykken skal ha skjedd på vei ned mot Colesbukta.

- En i følget har kjørt opp Fardalspasset for å få varslet fra om hendelsen, sier sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund.

Mannen ble deretter kjørt med ambulanse fra flyplassen og til sykehuset, forteller han.

Veltet ved Pyramiden

Dette var det andre tilfellet med skutervelt i påsken så langt. Torsdag kveld i 19-tiden fikk en russisk statsborger bruddskader i armen da han veltet med snøskuteren nede i fjæresteinene like utenfor Pyramiden. Mannen var med i et turfølge, og hadde kjørt fra Barentsburg til Pyramiden, da ulykken skjedde. Også han ble hentet med helikopter.

Forfrøs beinet

I tillegg har det vært to tilfeller med skuterbrann, den første onsdag ettermiddag der en gammel snøskuter kom i brann, mens en nyere skuter kom i brann langfredag. Føreren i det siste tilfellet var i følge med flere, og trengte ikke assistanse.

Redningsmannskapene har også tatt seg av en belgisk statsborger som forfrøs beina ved morenen ved Rabotbreen tidlig torsdag morgen. Mannen var med i et turfølge, og ble hentet med helikopter.

Med unntak av en snøbyge skjærtorsdag, har det vært svært godt turvær med sol og skyfri himmel i Nordenskiöld Land de første dagene på påskehøytiden.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!