Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnet i fyllearresten

 

Havnet i fyllearresten

En tysker og en finne måtte tilbringe natt til lørdag i fyllearresten etter å ha spydd ut inngangspartiet til Polarhotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det var to utenlandske karer på guttetur, som drakk seg meningsløst fulle. Da vi kom til hotellet satt de og spydde på hverandre på benken utenfor. Da hadde de også spydd ut gangen og doen på puben, sier vakthavende hos Sysselmannen, Petter Braaten.

Stor sjenanse
Den finske mannen, som er 27 år gammel, og den 22 år gamle tyskeren, hadde også knust flere glass. Mennene var til stor sjenanse for de andre gjestene, og nektet å forlate stedet når betjeningen bad dem fjerne seg.
I 01-tiden måtte Sysselmannen ta affære, etter at hotellet hadde meldt fra.
– Vi måtte ta vare på dem, og lot dem tørke opp i fyllearresten. De er pålagt å møte på sysselmannskontoret mandag, og de kommer til å få en bot, sier Braaten.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!