Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havnebåt tok inn vann

Folk fra Longyearbyen havn jobber iherdig med å tømme «Longyear II» for vann mandag ettermiddag. FOTO: Birger Amundsen

Havnebåt tok inn vann

Under testkjøring mandag kveld, tok havnebåten «Longyear II» plutselig inn vann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2013 kl 09:25

Ingen ble skadet da havnebåten «Longyear II» begynte å ta inn vann. Det skjedde under testkjøring i Adventfjorden mandag ettermiddag.

Må utbedres

Havariet skyldes brudd i kjølevannsinntaket, slik at sjøvann har fått strømme fritt inn i båten. «Longyear II» ble derfor kjørt kontrollert på grunn nedenfor sysselmannsgarasjen, opplyser Bydrift på hjemmesidene til Longyearbyen lokalstyre.

– Maskinrommet var fullt av saltvann. Båten ble lenset for vann og deretter løftet på land av LNS Spitsbergen. Maskinrommet ble siden spylt med ferskvann og tømt på nytt, sier Bydrift-leder Marianne Aasen til Svalbardposten.

Nå skal havnebåten sendes til et verft utenfor Tromsø for taksering og utbedring.

Rett før cruisesesongen

Havariet kommer særdeles ubeleilig for Longyearbyen havn. Fredag legger det første cruiseskipet til kai i Longyearbyen. Det er skipet «Astor» med plass til 578 passasjerer. Tirsdag kommer cruiseskipet «Artania» med en passasjerkapasitet på 1.200.

Når store skip legger til kai, må Longyearbyen havn bruke begge havnebåtene. Bydrift og havna jobber nå på spreng med å skaffe en erstatningsbåt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!