Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havn i det blå

Havnekapasiteten er og har vært et problem for Longyearbyen. Forslaget til statsbudsjett 2017 er bare såvidt innom problemstillingen. FOTO: Christopher Engås

Havn i det blå

Utviklingen av Longyearbyen havn er bare såvidt nevnt i forslaget til statsbudsjett.

Tekst:

Publisert:

«Kystverket har fått i oppdrag å vurdere konsept foreslått av Longyearbyen lokalstyre for å oppgradere havneinfrastrukturen. Kystverkets utredning skal etter planen ligge klar i oktober 2016»

Dette er det eneste som står om havn i regjeringens forslag til statbudsjett for neste år. – Vi henger litt i løse lufta, sier havnesjef Kjetil Bråten.

Han hadde håpet at statsbudsjettet skulle inneholde noe om hvilken retning arbeidet med ny havn går. Nå håper han bare at det skal bli store endringer i det endelige budsjettet.

– Hvis det ikke blir satt av midler etter at konseptvalgutredningen (KVU) er kommet, vil vi miste et år. Da har Kystverket brukt masse penger på å utrede uten at det blir noe framgang. Etter KVUen må staten og politikerne ta stilling til hva vi skal gjøre og i hvilket tempo, sier Bråten.

– Jeg forutsetter at det blir bevegelse i denne saken i det endelige budsjettet, legger han til.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!