Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Havn i det blå

Havnekapasiteten er og har vært et problem for Longyearbyen. Forslaget til statsbudsjett 2017 er bare såvidt innom problemstillingen. FOTO: Christopher Engås

Havn i det blå

Utviklingen av Longyearbyen havn er bare såvidt nevnt i forslaget til statsbudsjett.

Tekst:

Publisert:

«Kystverket har fått i oppdrag å vurdere konsept foreslått av Longyearbyen lokalstyre for å oppgradere havneinfrastrukturen. Kystverkets utredning skal etter planen ligge klar i oktober 2016»

Dette er det eneste som står om havn i regjeringens forslag til statbudsjett for neste år. – Vi henger litt i løse lufta, sier havnesjef Kjetil Bråten.

Han hadde håpet at statsbudsjettet skulle inneholde noe om hvilken retning arbeidet med ny havn går. Nå håper han bare at det skal bli store endringer i det endelige budsjettet.

– Hvis det ikke blir satt av midler etter at konseptvalgutredningen (KVU) er kommet, vil vi miste et år. Da har Kystverket brukt masse penger på å utrede uten at det blir noe framgang. Etter KVUen må staten og politikerne ta stilling til hva vi skal gjøre og i hvilket tempo, sier Bråten.

– Jeg forutsetter at det blir bevegelse i denne saken i det endelige budsjettet, legger han til.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!