Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Hårete idé, men fullt mulig

I år ble det arrangert barnesykkelritt i Longyearbyen for første gang. Blir det langt større sykkelritt her i framtiden? FOTO: Christian Nicolai Bjørke

– Hårete idé, men fullt mulig

Svalbard Turn mener det er en hårete idé å kjøre en etappe av Arctic Race of Norway i og rundt Longyearbyen. – Men det er fullt mulig, sier Helle M. Jakobsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.08.2013 kl 15:25

– Da jeg så dette i media syntes jeg mest at det var morsomt. Men jeg tror det er fullt mulig hvis arrangøren og lokalsamfunnet bare vil. Det vil kreve enormt med innsats og forberedelser, men hvis det hadde latt seg gjøre ville det vært et klart løft for samfunnet her nord, sier daglig leder Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.


Artig tanke

Det var mannen bak Arctic Race of Norway, Knut Eirik Dybdal, som i helga lanserte ideen om en prolog i rittet på Svalbard en gang i framtiden. Ideen ble luftet etter den første utgaven av suksessrittet var ferdig søndag, med Thor Hushovd som sammenlagtvinner.

– Nå som første utgave er ferdig, må vi tenke på å utvikle rittet videre. Jeg sier ikke at det blir til neste år eller året etterpå, men å ha en prolog for rittet på Svalbard som en slags framtidstanke syns jeg er veldig artig, sier Dybdal.

Han er opptatt av å vise verden spektakulære steder i nord og har lykkes med det ved å eksponere blant annet Lofoten i rittet. Svalbard gir ikke mindre spektakulære TV-bilder når øygruppa viser seg fra sine gode sider.

– Og slik jeg ser det er Svalbard en del av Nord-Norge, med omgivelser som jeg tror verden gjerne vil se i forbindelse med et sykkelløp, sier Dybdal.

Alt er mulig

Dybdal har selv ikke vært på Svalbard, og kunnskapene om veinettet i og rundt Longyearbyen er begrenset. Når Svalbardposten forteller at det ikke finnes en naturlig runde å sykle i, tar han det med knusende ro.

– Jeg er sikker på at det lar seg gjøre å holde et sykkelløp på de veiene dere har om man bare legger godviljen til. Hvis det ikke er veier går det an å bygge dem, eller i alle fall legge til rette slik at det går an å kjøre runder på sykkel, sier han.

Dybdal er for øvrig vant til å få til ting som i utgangspunktet virker vanskelige. Da han begynte med planene om Arctic Race of Norway ble han dømt nedenom og hjem av svært mange. Sist uke beviste han at hans en gang så usannsynlige planer faktisk ble en realitet.

Gallup

Hva synes du om ideen med Arctic Race på Svalbard?

En fantastisk mulighet for Svalbard
Dårlig forslag, tror ikke Svalbard vil tjene på det
Urealistisk idé

Vis resultat

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!