Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har vedtatt forvaltningsplan for Hopen

Forvaltningsplanen for Hopen er vedtatt, halvannet år etter at utkastet ble sendt på høring første gang. FOTO: Birger Amundsen

Har vedtatt forvaltningsplan for Hopen

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har godkjent og vedtatt forvaltningsplanen for Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Planen beskriver hvilke forvaltningsvedtak Sysselmannen planlegger i Hopen naturreservat i årene framover. Reservatet ble opprettet 26. august 2003 og omfatter hele øya Hopen med unntak av et område rundt den meterologiske stasjonen. Formålet med vernet er å sikre øya som er et svært viktig område for isbjørn og som hekkeområde for sjøfugl. Et utkast til forvaltningsplanen ble sendt ut på høring våren 2006 og er nå vedtatt av DN.

Ingen isbjørnhi
Dagens aktivitet på Hopen er knyttet til den meterologiske stasjonen. Det er inngått en egen samarbeidsavtale mellom Vervarslinga for Nord-Norge og Sysselmannen, som oppfølging av forvaltningsplanen. Stasjonsbetjeningen på Hopen og Bjørnøya skal rapportere observasjoner av dyreliv, fugleliv og ferdsel på de to øyene, og registering av isbjørnhi på Hopen er en prioritert oppgave. Det er i år ikke registert hi på Hopen, og ifølge Sysselmannen er dette sannsynligvis på grunn av lite is. I 2003 ble det registert 17 isbjørnhi.

Last ned hele planen her!

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!