Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har vedtatt forvaltningsplan for Hopen

Forvaltningsplanen for Hopen er vedtatt, halvannet år etter at utkastet ble sendt på høring første gang. FOTO: Birger Amundsen

Har vedtatt forvaltningsplan for Hopen

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har godkjent og vedtatt forvaltningsplanen for Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Planen beskriver hvilke forvaltningsvedtak Sysselmannen planlegger i Hopen naturreservat i årene framover. Reservatet ble opprettet 26. august 2003 og omfatter hele øya Hopen med unntak av et område rundt den meterologiske stasjonen. Formålet med vernet er å sikre øya som er et svært viktig område for isbjørn og som hekkeområde for sjøfugl. Et utkast til forvaltningsplanen ble sendt ut på høring våren 2006 og er nå vedtatt av DN.

Ingen isbjørnhi
Dagens aktivitet på Hopen er knyttet til den meterologiske stasjonen. Det er inngått en egen samarbeidsavtale mellom Vervarslinga for Nord-Norge og Sysselmannen, som oppfølging av forvaltningsplanen. Stasjonsbetjeningen på Hopen og Bjørnøya skal rapportere observasjoner av dyreliv, fugleliv og ferdsel på de to øyene, og registering av isbjørnhi på Hopen er en prioritert oppgave. Det er i år ikke registert hi på Hopen, og ifølge Sysselmannen er dette sannsynligvis på grunn av lite is. I 2003 ble det registert 17 isbjørnhi.

Last ned hele planen her!

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!