Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har slukket brannen

Det var et lite område som brant i den 80.000 tonn store kullhaugen. Men arbeidet med å få ned temperaturen i hele dungen fortsetter. FOTO: Trond E. Johansen

Har slukket brannen

Brannen i kullhaugen på Kapp Amsterdam i Svea er slukket. Det er likevel så varmt i dungen at mannskaper jobber kontinuerlig med å tømme på vann og dose haugen utover. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 13:04

– Det er ikke åpne flammer lenger, men vi må få ned temperaturen på kullet, som i hvert fall er rundt 50-60 grader, sier havneleder i Store Norske, Trond E. Johansen. 

I går morges oppdaget ansatte i LNS Spitsbergen at det brant i et lite kullager på Kapp Amsterdam. Kullhaugen inneholder rundt 80.000 kull, som har vært lagret der i over to år. 

Kan blusse opp igjen

Det lyktes Store Norske og LNS Spitsbergen å slukke brannen i går ettermiddag, etter å ha doset kullet utover, laget branngater og pøst på ferskvann. Ifølge Johansen må de trolig jobbe i et par-tre dager til før de har fått temperaturen ned. 

– Det er varmt nedi kullhaugen og damper kolossalt. Vi har pumpet på vann i hele natt og kommer til å fortsette med det. Flammene har holdt på å blusse opp igjen flere ganger, sier Johansen. 

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!