Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har slukket brannen

Det var et lite område som brant i den 80.000 tonn store kullhaugen. Men arbeidet med å få ned temperaturen i hele dungen fortsetter. FOTO: Trond E. Johansen

Har slukket brannen

Brannen i kullhaugen på Kapp Amsterdam i Svea er slukket. Det er likevel så varmt i dungen at mannskaper jobber kontinuerlig med å tømme på vann og dose haugen utover. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 13:04

– Det er ikke åpne flammer lenger, men vi må få ned temperaturen på kullet, som i hvert fall er rundt 50-60 grader, sier havneleder i Store Norske, Trond E. Johansen. 

I går morges oppdaget ansatte i LNS Spitsbergen at det brant i et lite kullager på Kapp Amsterdam. Kullhaugen inneholder rundt 80.000 kull, som har vært lagret der i over to år. 

Kan blusse opp igjen

Det lyktes Store Norske og LNS Spitsbergen å slukke brannen i går ettermiddag, etter å ha doset kullet utover, laget branngater og pøst på ferskvann. Ifølge Johansen må de trolig jobbe i et par-tre dager til før de har fått temperaturen ned. 

– Det er varmt nedi kullhaugen og damper kolossalt. Vi har pumpet på vann i hele natt og kommer til å fortsette med det. Flammene har holdt på å blusse opp igjen flere ganger, sier Johansen. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!