Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har slukket brannen

Det var et lite område som brant i den 80.000 tonn store kullhaugen. Men arbeidet med å få ned temperaturen i hele dungen fortsetter. FOTO: Trond E. Johansen

Har slukket brannen

Brannen i kullhaugen på Kapp Amsterdam i Svea er slukket. Det er likevel så varmt i dungen at mannskaper jobber kontinuerlig med å tømme på vann og dose haugen utover. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 13:04

– Det er ikke åpne flammer lenger, men vi må få ned temperaturen på kullet, som i hvert fall er rundt 50-60 grader, sier havneleder i Store Norske, Trond E. Johansen. 

I går morges oppdaget ansatte i LNS Spitsbergen at det brant i et lite kullager på Kapp Amsterdam. Kullhaugen inneholder rundt 80.000 kull, som har vært lagret der i over to år. 

Kan blusse opp igjen

Det lyktes Store Norske og LNS Spitsbergen å slukke brannen i går ettermiddag, etter å ha doset kullet utover, laget branngater og pøst på ferskvann. Ifølge Johansen må de trolig jobbe i et par-tre dager til før de har fått temperaturen ned. 

– Det er varmt nedi kullhaugen og damper kolossalt. Vi har pumpet på vann i hele natt og kommer til å fortsette med det. Flammene har holdt på å blusse opp igjen flere ganger, sier Johansen. 

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!