Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har slukket brannen

Det var et lite område som brant i den 80.000 tonn store kullhaugen. Men arbeidet med å få ned temperaturen i hele dungen fortsetter. FOTO: Trond E. Johansen

Har slukket brannen

Brannen i kullhaugen på Kapp Amsterdam i Svea er slukket. Det er likevel så varmt i dungen at mannskaper jobber kontinuerlig med å tømme på vann og dose haugen utover. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2011 kl 13:04

– Det er ikke åpne flammer lenger, men vi må få ned temperaturen på kullet, som i hvert fall er rundt 50-60 grader, sier havneleder i Store Norske, Trond E. Johansen. 

I går morges oppdaget ansatte i LNS Spitsbergen at det brant i et lite kullager på Kapp Amsterdam. Kullhaugen inneholder rundt 80.000 kull, som har vært lagret der i over to år. 

Kan blusse opp igjen

Det lyktes Store Norske og LNS Spitsbergen å slukke brannen i går ettermiddag, etter å ha doset kullet utover, laget branngater og pøst på ferskvann. Ifølge Johansen må de trolig jobbe i et par-tre dager til før de har fått temperaturen ned. 

– Det er varmt nedi kullhaugen og damper kolossalt. Vi har pumpet på vann i hele natt og kommer til å fortsette med det. Flammene har holdt på å blusse opp igjen flere ganger, sier Johansen. 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!