Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har skrevet roman fra Svalbard

Monica Kristensen har skrevet kriminalroman fra Svalbard. Boken ble utgitt fredag. FOTO: Birger Amundsen

Har skrevet roman fra Svalbard

Monica Kristensen Solås har skrevet kriminalroman fra Svalbard. Boken er den første i en serie på tolv romaner, alle med handling fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Et avkappet hode blir funnet blant benrestene i en grav på Fuglehuken, på nordspissen av Prins Karls Forland. Ingen er savnet, verken i Ny-Ålesund eller i Longyearbyen. Hva skjuler seg bak dette mystiske funnet, og hvem er det som er blitt drept på en slik bestialsk måte?
– Jeg begynte å skrive på romanen i fjor høst, men jeg har hatt ideen veldig lenge, faktisk i 20 år. Jeg har også hatt en drøm om å skrive skjønnlitterært i mange år, og nå har jeg gjort det, sier Monica Kristensen Solås.

30 år med Svalbard
Hun kom først gang til Svalbard i 1976 og overvintret i Ny-Ålesund fram til 1978. Siden har hun vært tilbake som direktør i Kings Bay.
Hun legger ikke skjul på at enkelte karakterer i boken har klare likhetstrekk med høyst levende personer.
– Jeg tror at de fleste personene kommer ut fra alle mine år på Svalbard. To personer opptrer med andre navn, en har jeg beholdt navnet på. Det er stuerten i Ny-Ålesund fra den første tiden min der, Paal Johansen, sier hun.

Spent på mottakelsen
– Jeg har skissert handling til i alt 12 bøker, og har en avtale med forlaget om utgivelsen. Men om det blir flere enn én avhenger av hvordan det går. Det har vært en glede å skrive denne boken, og forhåpentligvis gleder den også andre, sier Kristensen Solås.
Hun understreker at hun har gjort sitt ytterst for at alle detaljer i boken skal være så riktig som mulig.
– Jeg er spent på hvordan boken blir mottatt, og jeg kommer til å lese anmeldelsene selv om de er dårlige. Dette er en ny profesjon for meg, og jeg har masse å lære, sier hun.
Boken har fått tittel «Hollendergraven» og er utgitt på Forlaget Press i Oslo. Førsteopplaget er på 3.000 eksemplarer.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!