Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har skrevet roman fra Svalbard

Monica Kristensen har skrevet kriminalroman fra Svalbard. Boken ble utgitt fredag. FOTO: Birger Amundsen

Har skrevet roman fra Svalbard

Monica Kristensen Solås har skrevet kriminalroman fra Svalbard. Boken er den første i en serie på tolv romaner, alle med handling fra Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Et avkappet hode blir funnet blant benrestene i en grav på Fuglehuken, på nordspissen av Prins Karls Forland. Ingen er savnet, verken i Ny-Ålesund eller i Longyearbyen. Hva skjuler seg bak dette mystiske funnet, og hvem er det som er blitt drept på en slik bestialsk måte?
– Jeg begynte å skrive på romanen i fjor høst, men jeg har hatt ideen veldig lenge, faktisk i 20 år. Jeg har også hatt en drøm om å skrive skjønnlitterært i mange år, og nå har jeg gjort det, sier Monica Kristensen Solås.

30 år med Svalbard
Hun kom først gang til Svalbard i 1976 og overvintret i Ny-Ålesund fram til 1978. Siden har hun vært tilbake som direktør i Kings Bay.
Hun legger ikke skjul på at enkelte karakterer i boken har klare likhetstrekk med høyst levende personer.
– Jeg tror at de fleste personene kommer ut fra alle mine år på Svalbard. To personer opptrer med andre navn, en har jeg beholdt navnet på. Det er stuerten i Ny-Ålesund fra den første tiden min der, Paal Johansen, sier hun.

Spent på mottakelsen
– Jeg har skissert handling til i alt 12 bøker, og har en avtale med forlaget om utgivelsen. Men om det blir flere enn én avhenger av hvordan det går. Det har vært en glede å skrive denne boken, og forhåpentligvis gleder den også andre, sier Kristensen Solås.
Hun understreker at hun har gjort sitt ytterst for at alle detaljer i boken skal være så riktig som mulig.
– Jeg er spent på hvordan boken blir mottatt, og jeg kommer til å lese anmeldelsene selv om de er dårlige. Dette er en ny profesjon for meg, og jeg har masse å lære, sier hun.
Boken har fått tittel «Hollendergraven» og er utgitt på Forlaget Press i Oslo. Førsteopplaget er på 3.000 eksemplarer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!