Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har sendt den døde til Tromsø

Flaggene hang fredag på halv stang over hele Longyearbyen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Har sendt den døde til Tromsø

Den 47 år gamle russeren som omkom i gruveulykken i Barentsburg ble fredag sendt til Tromsø. En ukrainer er fortsatt savnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er bare knappe tre uker siden et russisk helikopter styrtet på helikopterbasen Kapp Heer og tre mennesker omkom. Nå er den russiske gruvebyen Barentsburg igjen rammet av en ulykke. I 05-tiden torsdag morgen brøt det ut brann i gruva 450 meter under bakken, der det arbeidet 31 gruvearbeidere. 29 av dem ble evakuert. En 47 år gammel russsisk mann ble torsdag funnet omkommet, en 57 år gammel ukrainer er fortsatt savnet.

Sendt til obduksjon
Den omkomne ble fredag hentet til Longyearbyen med helikopter og ble sendt videre til obduksjon ved patologisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.
Samtidig fortsetter slukkingsarbeidet og letingen etter den savnede. Det er det russiske redningskorpset og deler av det øvrige gruvekorpset i Barentsburg som står for slukkingsarbeidet. De har så langt ikke ønsket hjelp fra norsk side.
– Det brenner kraftig i kullet, og det er vanskelig å få slukket brannen. Sysselmannen har gjentatt tilbudet om bistand, sier Braaten.

Hjelp fra Kripos
Omfanget av brannen er foreløpig ikke kjent, heller ikke hva som forårsaket den.
– Vi har bedt Kripos om bistand og regner med å begynne etterforskningen i Barentsburg mandag. Vi vil begynne med taktisk etterforskning og avhøre personer, og så fort det er mulig vil vi begynne den tekniske etterforskningen i gruva. Men da må brannen være slukket og det må være trygt å gå inn, noe som kan ta lang tid, sier Braaten.
To politimenn fra Sysselmannen kom til Barentsburg torsdag, og Arbeidstilsynet var på plass fredag formiddag.

Les også:
En funnet omkommet
Tre omkommet i helikopterstyrt
Disse omkom i ulykken

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!