Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har satt opp rubbhall uten lov

Per Teigen satte opp rubbhallen uten å ha fått tillatelse av Lokalstyret. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Har satt opp rubbhall uten lov

Per Viggo Teigen må stanse byggearbeidet på den nye rubbhallen han har satt opp i Sjøområdet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

11. oktober i år sendte Miljø- og Næringsutvalget (MNU) et svar til Tegne & Byggeservice, som er ansvarlig søker, der de godkjenner søknaden om rammetillatelse, uten å tillate igangsetting. Det blir i brevet gjort klart at at tiltaket ikke kan settes i gang før det er levert fullstendig søknad med tegninger, kart, forslag til fargesetting, materialbruk og ansvarsfordeling.
23. oktober oppdager Lokalstyret at bygget allerede er oppført uten tillatelse.
– Det alvorlige i saken er at det ikke er sendt inn noen ansvarsoppgave, så det er ingen som formelt står ansvarlig, sier plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Lokalstyret.
Hun sier de nå har sendt en stoppordre til byggefirmaet med kopi til tiltakshaver Teigen Eiendom & Service Senter.
– Hvis vi ikke får noen tilbakemelding fra selskapene kommer vi til å gi pålegg om riving og eventuelt tvangsmulkt, sier Hole.

Visste ikke om det
Når Svalbardposten tar kontakt med Per Viggo Teigen, henviser han videre til eier og daglig leder av Tegne & Byggeservice i Tromsø, Lauritz Henriksen. Sistnevnte sier han ikke var klar over at rubbhallen var satt opp ulovlig, før han fikk en telefon fra Vigdis Hole.
– Det er Teigen som har satt den opp ulovlig. Det er vi som har søkt, men vi har ikke gitt noe klarsignal til Teigen, som har det utførende ansvaret, om at han kunne sette i gang arbeidet. Jeg har bedt ham følge opp og snakke med Lokalstyret, sier Henriksen.

Hvis ikke Teigen får ordnet opp i saken, vil Henriksen ta kontakt med Lokalstyret selv.
– Jeg kommer eventuelt til å trekke meg helt ut hvis ikke denne saken løser seg. Jeg har drevet i 35 år, og hvis jeg skulle oppført meg sånn som dette, hadde jeg aldri hatt ansvarsrett i dag, sier Henriksen.

Fikk aldri svar
Når Svalbardposten på ny tar kontakt med Per Viggo Teigen, forklarer han at han leverte inn alle søknadene i slutten av august, men da det var gått fem uker og han ikke hadde fått noe svar fra Lokalstyret, satte han opp hallen likevel.
– Jeg hadde forventet et svar i løpet av fem uker, så jeg regnet med at det var greit da jeg ikke hadde hørt noe, sier Teigen.
– Du tok ikke en telefon en gang for å spørre?
– Nei, vi tok ikke kontakt, og det var nok det dummeste vi gjorde. Straffen er at vi må lage en ny søknad.
Han sier han snarest vil skaffe dokumentene som Lokalstyret har bedt om og at han ikke vil gjøre noe med rubbhallen før det foreligger en rammetillatelse.
– Vi må forholde oss til det Lokalstyret sier, og vi foretar oss ikke noe mer nå før vi har fått tillatelsen, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!