Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har lagt ut ny bok

 

Har lagt ut ny bok

Svalbard Turn har lagt ut en ny bok etter at boka på varden på Platåberget ble stjålet forrige helg. Boka er en av de ti som Svalbard Turn har lagt ut i forbindelse med Topptrimmen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var sysselmannsførstebetjent Inge Meløy som oppdaget at boka var borte da han var på sin 36. tur til varden på Platåberget søndag. Meløy er en ivrig turgåer, som hadde vært på varden også dagen før, og han ble forbannet da han oppdaget at noen hadde fjernet boka.
– Dette minner mest om pøbelstreker. Det er mulig den er kastet utfor kanten, den var i hvert fall borte. Deler av plastposen lå igjen i postkassa ennå, sier Meløy.

Ikke mye vind
Han tror heller ikke det er snakk om at boka har blåst bort.
– Det var ikke så mye vind fra lørdag til søndag. Det kan se ut som det ligger noe nede i ura, så neste gang jeg skal opp skal jeg ta med kikkert og se om det er boka som er kastet dit, sier Meløy.

Forferdelig synd
Boka på varden på Platåberget er en av ti der man kan skrive seg inn, i forbindelse med Topptrimmen som er et initiativ fra Svalbard Turn. Alle postene, som er i nærområdene til Longyearbyen, skal stå ute til 1. oktober. Leder i Svalbard Turn, Per Krokan, er lei seg for det som har skjedd.
– Det er forferdelig, det er ikke mer å si. Varden på Platåberget var den mest besøkte posten, og nå som boka er borte får vi ikke sett hvem og hvor mange som har vært der, sier Krokan.
Svalbard Turn la denne uka ut en ny bok på varden.

Vet du noe om denne saken? Tips oss!

Siste nytt i Nyheter

Skred nederst i Longyearbreen

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Leteaksjon pågår. Ingen er meldt savnet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!