Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har kurert misnøye i Svea

Etter flere års misnøye med arbeidstidsordningen i Svea, er partene enige om skiftrotasjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2012 kl 13:10

– Det har vært stor misnøye med ordningen, etter at Store Norske satte stopp for 14/14-ordningen for alle som var ansatt etter 1. januar 2009. Gammelkarene som alt gikk 14/14 kunne beholde den, mens nykomlinger måtte velge 7/7-rotasjon. Denne forskjellsbehandlingen skapte stor misnøye, sier administrerende direktør Per Andersson i Store Norske.

Pendling

Argumentet fra Store Norske for å avvikle 14/14-ordningen, 14 dager på jobb og 14 dager fri, var at den førte til økt pendling til fastlandet.

– Pendling og arbeidstidsordning er knyttet tett sammen. Vi har vært tydelige overfor foreningene på at antall medarbeidere med 14/14-ordning skal reduseres. Tallet på pendlere skal ned slik at Store Norske kan ivareta utviklingen av Longyearbyen som familiesamfunn, uttalte daværende Store Norske-direktør Bjørn Arnestad til Svalbardposten i oktober 2010.

Ansatte sluttet

Misnøyen førte til at samtlige fagforeninger i Store Norske våren 2010 sendte brev til styret i Store Norske, uten at det førte fram.

Da Per Andersson ved årsskiftet tiltrådte som administrerende direktør var situasjonen fortsatt uavklart, og misnøyen stor. Noe som blant annet førte til at ansatte sluttet i selskapet.

– Store Norske er avhengig av å være attraktiv som arbeidsgiver for å beholde og tiltrekke seg kompetanse, ikke minst framover mot Lunckefjell-fasen, sier han.

Andersson sier at han har liten sans for tvang som virkemiddel, men at Store Norske i større grad må legge til rette slik at folk selv velger å bo i Longyearbyen.

Arbeidsgruppe

En intern arbeidsgruppe i Store Norske med ledelsen og tillitsvalgte fra samtlige fagforeninger har i lang tid arbeidet med å komme fram til en ny arbeidstidsordning.

– Gruppen konkluderte forrige fredag med en ordning som gjør at alle som arbeider skift og turnus i Svea selv kan velge mellom 7/7 og 14/14-rotasjon. Styret i selskapet støtter beslutningen, sier Store Norske-direktøren.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!