Har inntatt sjefsstolen

Redaktør Hilde Kristin Røsvik er på plass. Nå skal hun legge planen for fremtidens avis.

Onsdag 1. juni hadde Hilde Kristin Røsvik sin første dag på jobb i Longyearbyen.
Publisert

Onsdag hadde Hilde Kristin Røsvik sin første dag på jobb i Longyearbyen.
– Det er veldig kjekt og veldig mye å sette seg inn i. Det foregår mye i Longyearbyen av ulike prosesser og saker som skal følges opp og skrives om. Det er en privilegert situasjon for en redaktør å komme til et sted der det skjer så mye spennende, som også er interessant for mange utenfor Svalbard, sier hun.

Må bli varm
Røsvik er sunnmøring med østlandsdialekt. Hun har tidligere vært redaktør i lokalavisa Øy-Blikk i tolv år, og var redaksjonssjef i NRK Møre og Romsdal i tre år fram til i 2015 da hun startet som kommunikasjonsrådgiver i I&M Kommunikasjon på Sunnmøre.
– Hvordan kommer leserne til å merke at det er kommet en ny redaktør?
– Jeg må få tid til å sitte stolen litt varm først, så vil jeg sammen med staben og styret legge en plan på hvor vi går videre. Det er klart utviklingen i mediebransjen går fort og det er viktig at vi er oppdatert, og at vi er på de kanalene vi forventes å være, sier hun.

– Viktig talerør
Hun legger til at hun er heldig som kommer til en dyktig stab som vil hjelpe henne med å sette seg inn i pågående saker.
– De fleste har vært her ganske lenge. Det er viktig med kontinuitet og viktig å være ydmyk og lytte til de som kjenner sakene best, sier hun.
– Hva vil du med avisen?
– Jeg vil at Svalbardposten skal være et viktig talerør og både stille de kritiske spørsmålene når det er nødvendig, men også speile samfunnet på godt og vondt. Vi skal være en institusjon som binder folk sammen. På et sted der folk flytter mye ut og inn, er det en viktig rolle, svarer hun.
Over 90 prosent av de som bor i Longyearbyen leser avisen, og opplagstallet er høyt i forhold til innbyggertallet.
– Det er kjekt å drive og skrive for en avis som folk bryr seg om. Det er en avis for alle som bor her, som har bodd her og de som skal flytte hit, sier Røsvik.

Godt førsteinntrykk
Hun har tre voksne barn, og flyttet til Longyearbyen alene.
– Førsteinntrykket mitt er at folk i byen er hyggelige og imøtekommende, staben har tatt godt i mot meg. Dette skal bli kjekt. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun.

Powered by Labrador CMS