Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har ikke oversikt over skadene

Brann: Det brant i taket på Energiverket 7. desember. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Har ikke oversikt over skadene

Brannen på Energiverket forsinker arbeidet med å bygge renseanlegg.

Fredag 7. desember begynte det å brenne i Energiverket. Eier Bydrift ønsker nå å bruke tid og ressurser på å sikre byens energiforsyning. Dette går utover arbeidet med renseanlegg, og de søker nå Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) om midlertidig utsettelse av fristen 1. september neste år.

– Vi vet ikke hva som skjer med den delen av bygningen som er skadet, og da kan vi ikke begynne å bygge renseanlegg parallelt. Når vi ikke får begynt å bygge til sommeren, rekker vi ikke fristen, sier daglig leder i Bydrift, Marianne Aasen.


Lappet tak

Bydrift får ikke oversikt over skadeomfanget før til sommeren.

– Vi vet det er en del fuktighet i tak og vegger, men det er en del vi ikke får sjekket på grunn av vær og temperaturer, sier Aasen.

De har nå midlertidig lappet sammen taket, og etter avtale med forsikringsselskapet skal det ikke åpnes før til sommeren. Bydrift kan ikke gi en dato til Klif om når de tror renseanlegget er ferdig, før de vet omfanget av skadene.


Jobber med avtale

Planen var å skrive kontrakt med tilbyder av renseanlegg før jul. Dette er blitt utsatt på grunn av brannen. Avtalen skal være på plass i løpet av kommende uke.

Det nye anlegget skal rense sot og svovel fra Energiverket og er et krav fra Klif.

Tiltakene for å forhindre en ny brann, er blant annet duplisering av viktige styringsenheter og å kjøpe utstyr for å slukke branner i høye bygninger.

– Det har vi egentlig ikke tilgang på, sier Aasen.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!