Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har ikke oversikt over skadene

Brann: Det brant i taket på Energiverket 7. desember. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Har ikke oversikt over skadene

Brannen på Energiverket forsinker arbeidet med å bygge renseanlegg.

Tekst:

Publisert:

Fredag 7. desember begynte det å brenne i Energiverket. Eier Bydrift ønsker nå å bruke tid og ressurser på å sikre byens energiforsyning. Dette går utover arbeidet med renseanlegg, og de søker nå Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) om midlertidig utsettelse av fristen 1. september neste år.

– Vi vet ikke hva som skjer med den delen av bygningen som er skadet, og da kan vi ikke begynne å bygge renseanlegg parallelt. Når vi ikke får begynt å bygge til sommeren, rekker vi ikke fristen, sier daglig leder i Bydrift, Marianne Aasen.


Lappet tak

Bydrift får ikke oversikt over skadeomfanget før til sommeren.

– Vi vet det er en del fuktighet i tak og vegger, men det er en del vi ikke får sjekket på grunn av vær og temperaturer, sier Aasen.

De har nå midlertidig lappet sammen taket, og etter avtale med forsikringsselskapet skal det ikke åpnes før til sommeren. Bydrift kan ikke gi en dato til Klif om når de tror renseanlegget er ferdig, før de vet omfanget av skadene.


Jobber med avtale

Planen var å skrive kontrakt med tilbyder av renseanlegg før jul. Dette er blitt utsatt på grunn av brannen. Avtalen skal være på plass i løpet av kommende uke.

Det nye anlegget skal rense sot og svovel fra Energiverket og er et krav fra Klif.

Tiltakene for å forhindre en ny brann, er blant annet duplisering av viktige styringsenheter og å kjøpe utstyr for å slukke branner i høye bygninger.

– Det har vi egentlig ikke tilgang på, sier Aasen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!